avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu medical

Buna ziua,
Un salariat are concediu medical cod 01-boala obisnuita, 3 zile. Cum calculez suma aferenta CM avand in vedere urmatoarele:
- in 2010 a finalizat cursuri facultate de stat si a luat licenta in 2011;
- din 04.07.2011 este angajat la societatea noastra, fiind primul loc de munca. Are cim partial 4 ore si un salariu brut de 800 lei.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 14:38, 28 Septembrie 2011
1. Perioada studentiei nu va putea fi valorificata in calculul stagiului pt. ca nu s-a finalizat cu examen de licenta luat din prima sesiune,in cf. cu art.6din Ordinul 430/2010:

6. La articolul 12 alineatul (4), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“c) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu examen de licenta sau de diploma organizat in prima sesiune. Dovada absolvirii cursurilor de zi ale invatamantului universitar se face cu diplomele eliberate de institutiile autorizate, in conditiile legii. Dovada duratei normale a studiilor respective se face cu diploma de absolvire, foaia matricola sau cu adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior



2. In cf. cu prevederile art.2,Ordinul 430/2010:

2. La articolul 12, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 12
(1) Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a)—d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical. In intelesul prezentelor norme, se considera o luna de stagiu de cotizare realizat in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical situatia in care sunt realizate cel putin 22 de zile de stagiu de cotizare.”

Persoana respectiva fiind angajata din 4 iulie,are indeplinita conditia stagiului minim de cotizare de 22 zile.

Cf.art 73(2) din Norme de aplicare a OUG 158/2005,
In cazul in care persoana asigurata a realizat venituri pe o perioada mai mica de 6 luni, baza de calcul a indemnizatiilor o constituie media veniturilor realizate pe baza carora s-a achitat contributia

Asadar,veti lua in calculul bazei veniturile realizate in iulie si august,
Media zilnica a bazei de calcul va fi (venit iulie +venit august)/44zile st. cotizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu minim de cotizare cm 2016 emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu daca stagiul minim de cotizare pentru calculul unui concediu medical este 6 luni sau se ia in calcul doar o luna realizata in ... (vezi toată discuția)
Mamica si tatic studenti Ielciu Anca Ielciu Anca buna ziua. Am si eu o nelamurire. In cazul in care mama este anul 2 la facultate la zi iar tatal este an terminal tot la zi cu licenta in iunie care dintre ei ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiei chivuana chivuana In cazul in care detin o diploma de licenta, influenteaza calculul pensiei la limita de varsta?Mentionez ca nu am lucrat in domeniul corespunzator diplomei de ... (vezi toată discuția)