avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... folosirea unei marci inregistrate la cautarile google
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

folosirea unei marci inregistrate la cautarile google

buna ziua. am o intrebare referitoare la marcile inregistrate in Romania.
Daca folosesti google adwords, iar la cuvintele cheie unde vrei sa apara reclama ta, adaugi si acel cuvant care ar fi marca inregistrata doar in Romania, persoana care a inregistrato poate face ceva? Cum dovedeste el ca am folosit denumirea lui avand in vedere ca in textul reclamei mele nu apare absolut deloc acea marca inregistrata. Astept un raspuns, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 16:18, 28 Septembrie 2011
Folosirea unei marci inregistrate in spoturi publicitare pe net fara acordul titularului marcii constituie o incalcare a dreptului exclusiv al titularului de folosire a marcii inregistrate, chiar daca marca este inregistrata doar in Romania. Google a fost actionat in multe procese, in special in Franta, pentru faptul ca prin Google Adwords a permis tertilor folosirea unor marci inregistrate.Google a pierdut aceste procese, justitia pronuntandu-se ca aceste acte sunt ilegale.Daca Dvs ati achizitionat o marca inregistrata in Romania prin Google Adwords si o folositi, puteti fi actionat in justitia roamna pemtru contrafacere in special daca publicitatea se face pentru aceleasi produse sau servicii ca cele pentru care marca a fost inregistrata.
Cititi si anuntul EU: C 134/2 Official Journal of the European Union 22.5.2010
Va sfatuiesc sa renuntati imediat la o astfel de publicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizarea de cãtre alþii a marcii clasa 35 pentru publicitate. este corect? luciannitu luciannitu Este posibil ca titularul unei marci la clasele 35,42 sa faca publicitate unei firme de transport marfuri cu denumire asemanatoare marcii in baza vreunei legi ... (vezi toată discuția)
Licenta marca monik monik buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model bun de contract licenta marca? am cautat pe internet, dar nu stiu daca ma pot increde in modelele gasite, ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)