avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare de stimulent financiar la angajarea unui somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare de stimulent financiar la angajarea unui somer

somer fiind am beneficiat la angajare de un stimulent (30 la suta din indemnizatia de somaj) pe durata ramasa din somaj. de la angajare au trecut 1 an si 5 luni.se preconizeaza o reducere de personal la firma . odata ajuns somer , la angajare mai pot beneficia de acel stimulent mentionat mai sus?
Cel mai recent răspuns: ghitzarushul , utilizator 21:05, 29 Septembrie 2011
1. Da, veti beneficia de cei 30% si daca va angajati in alta parte in aceasta perioada.

2. Iata ce spune Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 72.
(1) Persoanele prevãzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cãrora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajeazã pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajãrii, le înceteazã plata indemnizaţiei de şomaj beneficiazã, din momentul angajãrii pânã la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptãţite sã primeascã indemnizaţia de şomaj, de o sumã lunarã, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilitã şi, dupã caz, reactualizatã conform legii.
...
Art. 73.
(1) Persoanele prevãzute la art. 72 beneficiazã de aceastã sumã şi în situaţia în care, în perioada pentru care au dreptul la indemnizaţia de şomaj, le înceteazã raportul de muncã sau de serviciu la primul angajator şi se încadreazã la un alt angajator.

(2) Suma plãtitã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, în cuantumul stabilit la art. 72, se acordã pentru situaţia prevãzutã la alin. (1) pânã la sfârşitul perioadei pentru care persoana era îndreptãţitã sã primeascã indemnizaţia de şomaj.
as dori sa mentionez ca perioada in care am beneficiat de stimulent s-a terminat de vreo 5 luni. deci eu daca devin somer din nou as vrea sa stiu daca pot beneficia de stimulent cand ma voi angaja (la alta firma bineinteles)
Daca veti fi din nou somer si inainte de a se termina perioada de somaj va angajati atunci veti beneficia iar de acei 30%.
multumesc pt informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi somer cu varsta peste 45 de ani Vilma Ana Vilma Ana daca un somer peste 45 de ani se angajeaza inainte de terminarea perioadei de somai beneficiaza de un procent (?) somaj pana la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Pe ce perioada se acorda 30% din indemnizatia de somaj? petro250 petro250 Sunt somera in plata de la data de 08.07.2011 si pana la data de 08.07.2012. Intrebarea mea este urmatoarea : Daca la data de 01.05.2012 sunt angajata pe ... (vezi toată discuția)
Stimulare someri mihaitzab mihaitzab buna seara va rog sa imi confirmati informatia: un somer este stimulat daca se angajeaza, cu un procent din valoarea somajului? daca da, cat e procentul? ... (vezi toată discuția)