avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... omitere inregistrare in cartea de munca a actului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

omitere inregistrare in cartea de munca a actului aditional - spor vechime

Buna ziua !
V-as cere un sfat in legatura cu urmatoarea situatie : la 1 octombrie 2007 mi s-a modificat sporul de vechime de la 20 la 25% prin Act-Aditional la contractul individual de munca, spor care a fost omis a fi inregistrat in cartea de munca. La data de 6 noiembrie 2007 in urma restructurarii postului mi s-a inchis cartea de munca. De la data de 7 noiembrie 2007 si pana la 30 august 2008 am lucrat la o alta societate. Incepand cu 1 august 2008 m-am reintors la primul loc de munca, pe un alt post.
Intrebarea mea este daca acuma mai poate fi inregistrat Actul-Aditional de modificare a sporului de vechime omis sau ce credeti ca as putea face ?
Va multumesc.
Oana.A
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 9 Septembrie 2008
Daca aveti actul aditional cu modificarea sporului de vechime (in original), inscrierea in carnetul de munca se poate face oricand, de orice persoana care are acest drept (inspectorul de resurse umane de la firma sau de ITM, in functie de cine detine carnetele de munca).
Cred ca s-ar crea o mare bulversare si nimeni nu ar intelege nimic daca s-ar opera acum in Carnetul de Munca, si ma refer aici la cei de la Casa de Pensii, in special.
Propun ca pentru perioada lucrata la primul loc de munca sa se elibereze o adeverinta din care sa rezulte in fiecare luna ce salariu realizat: salariul tarifar + sporuri.
1. Intrebarea s-a referit la inscrierea in carnetul de munca si eu am raspuns asa cum spune Decretul 96.
2. Cred la faceti proces de intentie celor da la Casa de Pensii. cred ca stiu si ei sa citeasca un carnet de munca.
3. Propunerea cu adeverinta este buna si sfatuiesc pe toti salariatii sa aiba astfel de adeverinte la parasirea fiecarui loc de munca. Eu asa am facut si acum am toate adeverintele necesare pentru iesirea la pensie.
4. Vedeti ca exista si certificatele de cotizare pe care Casa de Pensii ni le elibereaza anual si in care sunt trecute toate sumele din statul de plata, asa ca s-ar putea ca adeverinta cu sporul de vechime sa nu mai fie necesara.
Un alt caz: am lucrat in per. 08.2004-07.2005 in alt judet. Inainte si dupa aceasta perioada am revenit in jud.de domiciliu.
Ca sa fiu sigura ( sau sa aflu) daca sumele virate la CAS pe CNP - bineinteles - din judetul respectiv se cumuleaza cu alte sume virate la CAS din judetul de domiciliu, cum trebuie sa procedez.



Multumesc
Ultima modificare: Marți, 9 Septembrie 2008
Doina Elena, Consultant resurse umane
@ namiru
Puteti solicita Casei Judetene de Pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare, contra cost. Asa verificati daca au fost cumulate veniturile realizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Se mai adauga sporul de vechime?cum pot afla? albertmihai albertmihai buna ziua.pina in anul 2007 am lucrat la stat.acolo,mi se platea sporul de vechime.doresc sa stiu,daca acum se mai adauga acest spor la salariu.mentionez k ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata Angel Mariana Angel Mariana Am fost inscrisa sub numele de Anghel Mariana pe acest site dar neputandu-mi accesa contul am schimbat numele si adresa sa primesc totusi un raspuns.iata ... (vezi toată discuția)