avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune daune in temeiul obligatiei de \" a face\".
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune daune in temeiul obligatiei de " a face".

Buna ziua.
Fostul sot nu a platit din rea vointa pensia de intretinere timp de aproape un an si am fost nevoita sa deschid act de validare poprire impotriva tertului poprit care este chiar tatal fostului sot, sau bunicul patern al copilului. Dupa ce am deschis act de validare a inceput sa plateasca si cate doua pensii ptr o luna, iar aproape de ultimul termen, exact dupa un an de cand era obligat la plata pensiei ( prin hot jud) a platit si diferenta din restanta ramasa de 4620lei, integral , fiind la zi.
Totalul pensiilor de intretinere restante pe un an, ce au fost platie cu intarziere de un an,a fost de 9240 lei.(Tertul a poprit pens de intret abia dupa 2 luni de la infiintarea popririi, atunci cand am deschis act de validare)
In timpul act nu am cerut daune in temeiul obligatiei de " a face" ptr a nu complica lucrurile si doresc sa o deschid acum .
Am rugamintea sa-mi spuneti cine stabileste la cat se ridica daunele pentru suma mentionata sau daca exista un art de lege in acest sens.
Va multumesc foarte mult.
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Daune pentru faptul ca a intarziat din cu plata pensiei de intretinere timp de un an. nettie nettie Buna ziua. Fostul sot nu a platit din rea vointa pensia de intretinere timp de aproape un an si am fost nevoita sa deschid act de validare poprire impotriva ... (vezi toată discuția)
Ca reprezentant legal cum pot obtine dupa divort contul bancar deschis pentru copil ? nettie nettie Contul deschis ptr copil, de catre bunicii paterni si apoi trecut pe numele tatalui la proc de custodie, poate fi cerut dupa proces, avand in vedere ca tatal ... (vezi toată discuția)
Primirea la zi a pensiei de intretinere restanta netie netie De 9 luni, mai exact din februarie 2010, sotul refuza sa platesca pensia de intretinere ,nerespectand hot jud data in iunie a.c.incalcand astfel disp art 305 ... (vezi toată discuția)