avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concurs functionar public pe perioda determinata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concurs functionar public pe perioda determinata

buna ziua,
sunt functionar public si urmeaza sa intru in concediu de crestere copil.
As vrea sa stiu daca pe perioda suspendarii raporturilor mele de serviciu, se poate angaja altcineva, functie publica sau se poate si contractual. Ce pasi trebuie indepliniti in cazul unei functii publice?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 20:04, 2 Octombrie 2011
Functia dvs., devenind temporar vacanta, poate fi scoasa la concurs pe perioada determinata, doar cu respectarea procentului de 15% prevazut de OG 34/2009 (la 7 posturi vacantate, se scoate unul la concurs). Trebuie prevazuta pentru a fi scoasa la prin concurs in planul anual de ocupare a functiilor publice si in rest se urmeaza procedura prevazuta de HG 611/2008 (anuntat ANFP, publicarea anuntului la M. Of. partea III si la ziar, constituirea comisiilor de concurs, etc).
o colega spune ca legea permite angajarea numai pe perioada suspendarii pentru concediu de crestere copil. Deci daca nu sunt 7 posturi vacante se poate totusi angaja?
Pentru ca respectiva nu face diferenta intre post vacant si post temporar vacant.:hammer:
Limita respectiva nu se aplica la cele temporar vacante (inca:rolleyes:), mai vedem ce masuri geniale se vor lua anul viitor...
@Tanjiani: de unde deduceti ca restrictia prevazuta de OUG 34/2009 nu se aplica functiilor publice temporar vacante? OUG 90/2009 excepteaza expres de la aplicarea procentului de 15% doar:
a) functiile publice aferente categoriei inaltilor functionari publici;
b) functiile publice de conducere, functiile publice de conducere cu statut special si posturile militare de conducere;
c) functiile prevazute la art. III alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2009 privind unele masuri de imbunatatire a activitatii publice.
Nu am vazut nici pe site-ul ANFP precizari in acest sens...sa-mi fi scapat mie ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
Kyandra, moderator
Am facut cateva concursuri pentru functiile publice temporar vacante in acest an iar cei de la ANFP mi-au cerut doar actul administrativ de suspendare a titularului postului, si parerea lor a fost ca nu se aplica limitarea la posturile temporar vacante...
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2011
Tanjiani, utilizator

Alte discuții în legătură

Deblocare ocupare functie publica de conducere irina1980 irina1980 Buna ziua, Am o problema cu OUG 90/2009 privind reglementarea unor masuri in domeniul adm publice, si anume la art. VI alin 1 spune ca \"incadrarea in ... (vezi toată discuția)
Demisie secretar comuna functionarash functionarash care este procedura demisiei unui secretar de comuna, mai detaliat? (vezi toată discuția)
Poate avea loc un concurs pentru ocuparea unui post in domeniul institutiior ? somitca somitca Sunt interesat daca poate avea loc un concurs in domeniul Medico-social(pentru postul de manager), avand in vedere ca fostul angajat a renuntat la post in ... (vezi toată discuția)