avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... deblocare ocupare functie publica de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

deblocare ocupare functie publica de conducere

Buna ziua,
Am o problema cu OUG 90/2009 privind reglementarea unor masuri in domeniul adm publice, si anume la art. VI alin 1 spune ca "incadrarea in procentul de 15% prevazut in alin.2 din art.22 OUG 34/2009, nu se aplica in situatia in care ocuparea posturilor vacante nu duce la majorarea nr total de posturi ocupate, cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate prin buget, la nivelul ordonatorului principal de credite, in cazul ocuparii posturilor vacante corespunzatoare:
b) functiilor publice de conducere, .. etc"
Art.22 , alin.2 din OUG 34/2009 spune ca se excepteaza de la blocare 15% din posturile vacantate.
Sa inteleg ca se poate organiza concurs pt functia de sef birou, daca nu se mareste nr de posturi?
Eu in prezent sunt angajata si as putea face promovare in fc pub de conducere prin concurs, iar pana acum cateva saptamani am ocupat fc de sef birou temporar pe 6 luni.
La ANFP nu reusesc sa dau de nimeni niciodata.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:18, 18 Iulie 2009
Totusi, ANFP-ul este cel mai in masura sa va raspunda...;)
Recomandarea mea este sa va adresati ANFP in scris, cu temeiurile legale invocate, urmand sa actionati in functie de raspunsul pe care il primiti.
In cazul d-voastra este vorba de promvare si nu de recrutare, deci puteti scoate la concurs postul de sef birou.
Oricum veti avea nevoie de avizul ANFP.
Ati inteles foarte bine prevederile O.U.G. nr. 90/2009. :)

In prezent, toate institutiile publice pot organiza concursuri pentru functiile publice de conducere.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs functionar public pe perioda determinata animarsrl animarsrl buna ziua, sunt functionar public si urmeaza sa intru in concediu de crestere copil. As vrea sa stiu daca pe perioda suspendarii raporturilor mele de ... (vezi toată discuția)
Functii de conducere bonzai81 bonzai81 Buna Seara, as dori sa aflu care act normativ interzice organizarea de concurs pt ocuparea unei functii de conducere?(a aparut in cursul lunii martie) (vezi toată discuția)
Procedura de infiintare a unui compartiment janina drula janina drula o primarie doreste infiintarea unui compartiment de achizitii publice deoarece asa prevede legea.In cadrul acestui compartiment functioneaza o singura persoana ... (vezi toată discuția)