avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc un sfat (chemarea in judecata a persoanei care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc un sfat (chemarea in judecata a persoanei care m-a accidentat)

Pe scurt , sunt victima unui accident rutier . Data a fost 16 oct.2009 .Am stat in pat 7 luni fiind trasportata la spital numai cu salvarea si targa , spun asta pentru ca la fractura exterioara genunchi cu grefa din sold nu era alta solutie .De atunci feb.2010 am mers cu cadru pina in aug.2010 apoi afara cu baston si cadru pina in aprilie 2011. Actual nu sunt recuperata si doresc informatii pentru ca doresc actionarea pe cale civila a persoanei care m a accidentat .Azi am fost sa cer nr. dosar penal de la politie si mi s a spus ca nu exista desi mi mi s au recoltat probe de alcolemie si 2 echipaje ale politiei au fost la spital dupa mine . Cu mii de scuze indraznasc sa mi raspundeti si multumesc de pe acum !
Cel mai recent răspuns: ioanaiuliana , utilizator 22:24, 19 Februarie 2013
Ati depus plangere ulterior ?
Mergeti si depuneti o plingere la politie, luati un avocat sa va faca cererea de chemare in judecat a celui ce v-a accidentat.In urma cerereii facute de catre avocat si admiterea ei vi se v-a da un numar de inregistrare. Capetele cererii de chemare in judecata sa fie sprijinite si de actele medicale din care sa rezulte numarul de ingrijiri medicale de care a-ti avut nevoie si niminalizarea martorilor . Aveti cistig de cauza.
Nu .Nu am depus .Nu merg foarte ok .Am nevoie sa fiu insotita sau sa mers cu taxi . Ar fi trebuit sa ma operez in martie 2011 si mi s a depistat ,la mii de insistente si repetate consultatii sindrom trombic .Datorita acestui nou diagnostic si in urma ecografului Doppler mi s a prescris tratament pe 6 sau 8 luni .Simultan am slabit in 6 luni 12 kg si m am tratat suplimentar asa reusind sa pot si eu intra la dus fara sa piu ajutata .Acum , pentru ca nu vrea sa participe la recuperarea mea in continuare si pentru ca am depistat aici la politia Arges ca nu exista dosar ???? [ ma mir ca au fost 2 echipaje la spital , mi s a luat alcolemia mie ??? ] Miercuri merg in audienta si depunplingerea desi doasrul de cercetare penala a fost intocmit de politie , nu am fost contactata deloc in cele 60 de zile legale .El mi a spus ca ce sa faca ... dar eu ce sa fac ca sunt cu handicap si in 6 luni de stat in pat nu am primit bani pentru insotitor desi nu m am miscat decit cu targa , isu si salvarea . multumesc pentru ajutor , sfaturi !
Va multumesc !
Va recomand sa luati legatura cu uun avoocat specializat in procese de despagubire in caz de accident auto.Aveti idee daca a existat polita RCA pentru auto implicat?Puteti cere despagubiri in civil ,chiar daca nu ati depus plangerea penala in termen, dar sa nu depasiti 3 ani de la accident.Oricum trebuie anuntata firma de asigurare RCA.

Alte discuții în legătură

Accident cu victima in curs de cercetare , + si doresc sa depun plangere penala gagalin gagalin Buna ziua , in dimineata zilei de vineri ( 10 10 2008 ) , am avut un accident cu mopedul , nenorocitul nu mi a acordat prioritate de trecere cand am trecut pe ... (vezi toată discuția)
Victima accident auto - despagubiri rca teodon teodon Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz : la volan fiind,am fost implicat intr-un accident de circulatie produs din vina altui conducator auto,cu ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa dtoni dtoni Buna ziua, In data de 25 februarie 2012 au fost am acidentat un pietion in momentul cand efectuam manevra de mers inapoi. Pietonul respectiv se afla pe partea ... (vezi toată discuția)