avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala din culpa

Buna ziua,
In data de 25 februarie 2012 au fost am acidentat un pietion in momentul cand efectuam manevra de mers inapoi. Pietonul respectiv se afla pe partea carosabila cu spatele la masina la aproximativ 60 m de trecerea de pietoni. Mentionez faptul ca eu m-am asigurat daca in spatele meu se afla alta masina dar nu am observat pietonul pentru ca era in unghiul mort a masinii lovindul. In urma accidentului si a partii carosabile care era cu polei pietonul sa dezechilibrat si a cazut fracturandusi clavicola dreapta. Dupa producerea incidentului am chemat salvarea si politia prin numarul 112 si am ajutat victima sa se ridice. Au urmat cercetarile( declaratii,poze si masuratori) esfectuate de echipajul de investigare. Victima a fost transportata la spital unde a primit ingrijirile necesare. Dupa ce sau efectuat cercetarile eu am fost condusl la IML pentru o proba de sange care a iesit 0.000.
La momentul actual dosarul se afla la politie ne fiind trimis la procuratura.
Victima accidentului ma satajeaza ca va renunta la plangere doar in cazul in care ii achit o suma de 20.000 lei, bani pe care nu ii detin si nici nu as fii de gand sa ii dau. Eu i-am propus ca ii platesc toate cheltuielile medicale plus inca pe atat daune morale si a refuzat. Toate convorbirile cu victima sunt inregistrate.
Victima mi-a prezentat un certificat medico legal prin care reiese ca a stat in spital 1 zi si ca a necesitat 5~6 saptamani de ingriire medicala.
Intrebarea mea este daca se ajunge in instanta ce as avea de suferit in cazul in care voi fii gasit vinovat? Si ce proportie de vina am?
Cel mai recent răspuns: dtoni , utilizator 19:59, 14 Decembrie 2012
O pedeapsa cu suspendare, asta daca nu aveti antecedente, si anularea permisului de conducere.
Multumesc de rapunsul prompt.
Nu am antecedente.
Ce proportie de vina am in aceasta situatie?
Plata daunelor este suportata de mine sau de RCA?
Regula e ca raspunderea penala e angajata in astfel de cazuri, pentru zile de ingrijiri mai mari de 10 zile. Firma de asigurare RCA va acoperi despagubirile .
In cauza se va efectua o expertiza care va stabilii culpa,aveti dreptul la expert parte.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am atins un pieton cand eram in marsarier surroundead surroundead Buna ziua! Problema in legatura cu care va cer sfatul este urmatoarea: Astazi am intors masina pentru a iesi dintre blocuri dintr-o parcare, si in timp ce ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala degrize degrize Buna ziua, In ianuarie 2007 am lovit o batrana efectuand manevra de marsarier . Batrana era pe strada si politia a spus ca e culpa comuna. Vreau sa va intreb ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa danielbox4 danielbox4 Buna seara. Ma numesc Alexandru - Daniel si in seara zilei de 21.09.2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu victima. Am trecut de o ... (vezi toată discuția)