avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu vatamare corporala

Buna ziua,
In ianuarie 2007 am lovit o batrana efectuand manevra de marsarier . Batrana era pe strada si politia a spus ca e culpa comuna. Vreau sa va intreb daca mi se va anula permisul de conducere in cazul unui proces. Mentionez ca permisul nu mi-a fost retinut . Fiica batranei mi-a spus ca are 40 de zile de ingrijiri medicale (nu mi-a aratat nimic care sa demonstreze asta).
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:39, 21 Iulie 2008
permisul vi se va anula in cazul in care va exista o hotarare de condamnare pentru vatamare din culpa.
pentru mai multe informatii asupra cazului, trebuie sa mergeti la Politie si sa vedeti daca s-a depus o plangere impotriva dvs si daca da, care este stadiul acesteia.

in cazul in care se va trimite acel dosar la parchet si respectiv, instanta de judecata, verificati daca aveti o asigurare RCA valabila la acea data si introduceti asiguratorul in proces: potrivit legii, ei sunt obligati sa despagubeasca toate sumele care ii vor fi acordate partii vatamate prin acea hotarare.
Mi-a cerut 3000 de euro si eram curios in conditiile date ce as putea pati. Mi se pare mult si mai bine as plati un avocat decat sa le dau lor 3000 de euro degeaba...
Sfatul meu este sa nu-i dati acesti bani . In cazul in care s-a depus plangere impotriva dvs. veti fi citat la politie pentru a da declaratie. Si acolo vedeti despre ce e vorba si in functie de cate zile de ingrijiri medicale are batrana, la ce infractiune sunteti incadrat. Nu aruncati cu banii deocamdata.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2008
Mihaela Hornea, Avocat
Presupun ca manevra de mers cu spatele ati efectuat-o pe partea carosabila a drumului. Daca da, rezulta ca batrana se afla pe carosabil in momentul accidentului. Pietonii trebuie sa circule pe trotuar. Prin urmare, vina (sau cel putin jumatate din vina) apartine batranei.
Daca numarul de zile de ingrijiri medicale precizat de Dvs. este real, actiunea penala se pune in miscare la plangerea depusa de batrana. Urmeaza cercetarea penala, iar daca dosarul ajunge in instanta va fi introdus si asiguratorul (sper ca aveti asigurare RCA) care va plati batranei despagubirile legale.
Buna ziua,

O situatie similara am patit si eu si as aprecia un sfat. Acum cateva zile am agatat geanta unei persoane pe carosabil, aceasta s-a dezechilibrat si a cazut. In urma cazaturii s-a julit pe gamba unui picior si desi mi-a spus ca nu il doare nimic cand ne-am dus la spital , in urma radiografiei facute de doctor s-a considerat ca are o deplasare a unui cartilagiu din glezna, motiv pentru care i-a fost pus preventiv piciorul in atela gipsata pentru 7 zile. Totul s-a petrecut facand dreapta de pe o strada perpendiculara pe calea victoriei pe calea victoriei. Mentionez ca trecerea de pietoni era la 10 metri in spatele meu, eu fiind incadrata pe banda 1 pe calea victoriei ( banda care era inchisa traficului pentru lucrari) asteptand sa se elibereze carosabilul pentru a-mi continua drumul. Banuiala mea este ca pietonul avea intentia sa traverseze calea victoriei.
Pietonul inca nu s-a dus inca la politie pentru a da declaratie numai ca as vrea sa stiu la ce sa ma astept.
Care este procedura in aceasta situatie?

Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Vinovat sau nevinovat - accident rutier cu victime provocat de manevra unui taximetrist Razwy91 Razwy91 Buna ziua! Am avut un accident rutier acum 9 luni din care a rezultat vatamarea corporala a 2 pietoni. Eram in timpul programului de lucru cu duba de servici ... (vezi toată discuția)
Incident cu un pieton in statia de autobuz dan33 dan33 Buna seara, Va scriu pentru a va cere parerea despre urmatoarea situatie: Am oprit autoturismul meu cu avariile puse, la marginea din fata a marcajului ... (vezi toată discuția)
Incident auto ylye ylye tatal meu a facut o manevra cu masina de dat inapoi , dupa ce sa asigurat. nu a apucat decat un metru sa dea ca sub masina era o batrana cu un carucior. tatal ... (vezi toată discuția)