avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incident auto

tatal meu a facut o manevra cu masina de dat inapoi , dupa ce sa asigurat. nu a apucat decat un metru sa dea ca sub masina era o batrana cu un carucior. tatal meu a chemat salvarea si politia. batrana a stat 8 zile in spital picior rupt. vrem sa o ajutam cu niste bani pt cheltuielile facute in spital, dar fata dansei e posibil sa incerce sa faca o afacere din incidentul nefericit. suntem oameni simpli cu salarii minime pe economie. daca cumva fata batranei ne cere imposibilul dorim sa stim in urma unui proces ce sanse are tatal meu, tinand cont ca batrana nu era pe trotuar ci pe alee si practic nici ea nu sa asigurat la trecerea strazii. ce probleme ar putea avea tatal meu legat de permis in cazul in care politia ia o decizie nefavorabila noua. tatal meu nu are salariu,pensie nici casa , practic nici un bun de care se fie executat......ma gandesc asigurarea auto nu ar trebui sa suporte despagubiri fata de batrana. va multumesc din suflet. toate cele bune.
In primul rand trebuie ca medicul legist sa se pronunte asupra numarului de zile de ingrijiri medicale necesare refacerii victimei. Este posibil ca numarul de zile acordate de medicul legist sa nu fie suficiente pentru incadrarea faptei la vatamare corporala din culpa. In acest caz pretentiile victimei se rezolva pe cale civila. In asemenea cazuri de cele mai multe ori se recurge la santaj. Parerea mea este sa nu despagubiti (financiar) victima, lasati instanta sa se pronunte (daca tatal dvs. va fi dat in judecata).
daca doamna se afla pe carosabil, si nu pe trotoar sau trecerea de pietoni, e putin probabil sa ii se intample ceva tatalui dvs., se va deschide dosar de urmaririe penala care, daca se intrunesc premisele anterioare se va finaliza cu NUP, permisul ii se va suspenda pana la finalizarea cercetarilor, si va trebui sa isi prelungeasca dovada de circulatie lunar.
partea vatamata poate actiona in civil, insa un avocat corect ii va spune ca sansele sunt mici.
totusi, daca aveti posibilitatea, nu ar strica sa contribuiti la cheltuielile cu spitalizarea, stim cu totii cum e cu circulatia regulamentara pe drumurile publice din Romania, iar doamna poate se deplasa pe carosabil din motive bine intemeiate (trotoar blocat de alti soferi sau lipsa acestuia).
~ Conținut șters la cerere ~
Societate asiguratoare suporta daunele morale si materiale solicitate .

In cazul in care numarul de ingrijiri medicale nu este peste 90, poate fi sesizata instanta civila.


ART. 196
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) - (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
ART. 195
Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 12 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Accident, despagubiri vlaad1 vlaad1 Buna ziua, Am avut un accident cu un an si jumatate in urma. Un taxi a derapat in fata mea si a intrat pe contrasens. Am avut un brat rupt si o entorsa. Am ... (vezi toată discuția)
Lovirea care nu necesita ingrijiri medicale este pedepsita? CYBORG CYBORG Buna ziua! O doamna avocat de pe acest forum scrie -referindu-se la Noul Cod de Procedura Penala, ca \\"Actele de violență care produc suferințe ... (vezi toată discuția)