avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vinovat sau nevinovat - accident rutier cu victime ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vinovat sau nevinovat - accident rutier cu victime provocat de manevra unui taximetrist

Buna ziua!
Am avut un accident rutier acum 9 luni din care a rezultat vatamarea corporala a 2 pietoni. Eram in timpul programului de lucru cu duba de servici pe soseaua electronicii (carosabil cu o singura banda pe sens) si in fata mea la vre-o circa 100m era un taxiu care rula cu o viteza de deplasare scazuta, am semnalizat manevra de depasire si m-am angajat in depasirea lui, cand am ajuns aproape de taxiu el a schimbat directia de mers spre stanga(fiind o strada la stanga) nesemnalizand schimbarea directiei de mers si neasigurandu-se, eu am franat brusc, am tras stanga sa il evit si sa evit un impact iar apoi nu am mai putut reveni pe carosabil si am acrosat doi pietoni. Pe el nu l-am atins, iar victimile au 20 de ingrijiri medicale respectiv 40-45 de zile de ingrijiri medicale cu mentiunea ca cea de a doua are scris pe cml ca ia fost pusa viata in pericol. Accidentul sa produs la ora 5:40 dimineata, fara martori. Eu am cerut inregistrarea video strada fiind supravegheata video. Pe filmare se vede cum taximetristul incearca sa vireze la stanga in fata mea fara sa se asigure si fara sa semnalizeze facandu-ma pe mn sa imi schimb brusc directia de mers.
Va rog sa imi spuneti, sunt sanse sa scap din acest dosar nevinovat?? Daca sunt vinovat care sunt consecintele?? Mentionez ca victimele au depus plangere impotriva mea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 13:48, 14 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infractiunea de vatamare corporala din culpa este savarsita doar cu privire la persoana careia i-a fost pusa in pericol viata.
Cealalta poate sa solicite daune morale sau materiale pe calea unei actiuni civile.
In functie de situatia concreta poate sa fie o culpa comuna, a dvs si a taximetristului. Nu puteti fi exonerat de raspundere pentru ca, potrivit legii, trebuia sa luati toate masurile de siguranta pentru prevenirea accidentului.
Ultima modificare: Joi, 14 Septembrie 2017
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - stabilire vinovat credobiz credobiz In data de 3 august, ma aflam la o intersectie dintre blocuri (strazi secundare). Intersectia nu era semaforizata...era doar cedeaza trecerea, nu erau treceri ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamare corporala cflori2002 cflori2002 buna ziua , pe o sosea cu linie continua masina din fata mea a franat si virat stanga . Eu nu am avut timp sa-l evit lovindu-l din spate si impingandu-l pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto flokeke flokeke buna.florin ma numesc...in data de 2.11.2015..am avut un accident auto in care a fost o victima.mergem de la servici impreuna cu colegii cand pe contrasens ... (vezi toată discuția)