avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj în timpul cãsãtoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj în timpul cãsãtoriei

...ncc prevede posibilitatea partajarii bunurilor sotilor in timpul casatoriei(in parte sau in totalitate)...bunurile astfel dobandite vor avea caracter de bun propriu...in cazul in care bunul revine in exclusivitate unuia cu obligatia celuilalt de a plati o sulta avand in vedere ca regimul comunitatii continua si casatoria de asemenea ce caracter juridic are sulta cu care se face plata?bun propriu(asa ar fi normal),bun comun?...normal ar fi ca plata sa se faca din sursele proprii ale sotului care primeste bunul insa in viata de zi cu zi sursa baneasca e salariul considerat tot bun comun...

Alte discuții în legătură

Regimul comunitatii legale giulia07 giulia07 Buna ziua! As dori sa-mi clarificati o chestiune , daca se poate, referitoare la Noul Cod Civil. In regimul comunitatii legale (asimilat celui existent pana ... (vezi toată discuția)
Bun dobandit inaintea casatoriei ana_lucia ana_lucia buna seara.as dori sa stiu daca sotia are vre-un drept la apartamentul sotului daca acesta il detine dinaintea casatoriei.va multumesc (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri proprii SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Un apartament dobandit inaite de casatorie, se poate vinde fara acordul sotului? Cunosc antecedente, chiar fiica mea. I-am cumparat o garsoniera, fiind ... (vezi toată discuția)