avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun dobandit inaintea casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun dobandit inaintea casatoriei

buna seara.as dori sa stiu daca sotia are vre-un drept la apartamentul sotului daca acesta il detine dinaintea casatoriei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:48, 22 Decembrie 2011
Nu, sotia nu are niciun drept asupra bunurilor sotului dobandite anterior casatoriei. Bunurile proprii dobandite inainte de casatorie raman bunuri proprii si dupa casatorie, iar acest aspect nu a suferit modificari prin punerea in aplicare a Noului Cod Civil.
Dar, conform NCC, sotii au dreptul de a alege regimul matrimonial pe care il doresc. Astfel au posibilitatea sa opteze pentru comunitatea legala, separatia de bunuri sau comunitatea conventionala. Bunurile dobandite pana in momentul casatoriei sunt bunuri proprii, iar prin alegerea regimului separatiei de bunuri, fiecare sot este proprietar exclusiv in privinta bunurilor dobandite inainte de incheierea casatoriei si a celor pe care le dobandeste in nume propriu dupa casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala marya_mara59 marya_mara59 urmeaza sa ma casatoresc, eu am un aparatment proprietate personala,este renovat, mobilat si am un salariu mai mare decat al viitoarei sotii. Doresc sa fac o ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial 080668 080668 va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Daca exista un contarct prenuptial incheiat sub semnatura privata ,la un moment dat in timpul casniciei ,regimul ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)