avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Aplicare legea 158/11.07.2011
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Aplicare legea 158/11.07.2011

Buna,
poate sa-mi spuna cineva ce trebuie sa faca proprietarul unui apartament care a realizat pe cheltuiala proprie reabilitarea apartamentului(anveloparea de regula)ca sa abtina scutirea de impozit conform legii157/2011? Concret, ce acte trebuie sa prezinte si unde pt a obtine scutirea.Multumesc anticipat..o zi buna tuturor
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:04, 4 Octombrie 2011
Daca va referiti la scutirea acordata la plata impozitului pe cladiri, nu puteti decat sa asteptati pana consiliul local al municipiului/orasului/ comunei dvs va adopta o hotarare de consiliu in acest sens conform ordonantei 30/2011 pentru modificarea legii 571/2003 - COD FISCAL-

"89.La articolul 286, după alineatul (7) se introduc două noi alineate, alineatele (8) şi (9), cu următorul cuprins:
"(8) Consiliul local poate acorda scutire de la plata impozitului pe clădiri sau o reducere a acestuia pe o perioadă de minimum 7 ani, cu începere de la data de întâi ianuarie a anului fiscal următor finalizării lucrărilor de reabilitare, pentru proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor care au executat lucrări de intervenţie pe cheltuială proprie, pe baza procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, întocmit în condiţiile legii, prin care se constată realizarea măsurilor de intervenţie recomandate de către auditorul energetic în certificatul de performanţă energetică sau, după caz, în raportul de audit energetic, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 158/2011.
(9) Consiliul local poate acorda scutire de la plata impozitului pe clădiri/taxei pe clădiri pe o perioadă de 5 ani consecutivi, cu începere de la data de întâi ianuarie a anului fiscal următor în care a fost efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, pentru proprietarii care execută lucrări în condiţiile Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor."

Deci scutirea se acorda numai in baza unei Hotarari de consiliu , care va stabili procedura si actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit iris9 iris9 Buna seara. Am o casa la tara, careia i-am izolat de curand peretii exteriori si am schimbat tigla de pe casa deoarece cea veche era deteriorata. Pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca o cladire care detine certificat de performanta energetica conform legii nr. 372/2005, este scutita de ... (vezi toată discuția)
Contestare hcl omul70 omul70 Unde pot contesta o hotarare de consiliu local prin care sa hotarat scutirea de la plata impozitelor locale a unei persoane pe motivul ca nu are nici un ... (vezi toată discuția)