avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

As dori sa stiu ce se intampla in situatia in care in urma procesului de divort instanta decide ca sotul sa plateasca pensie alimentara iar acesta nu va plati deoarece nu este angajat. Exista posibilitatea ca acesta sa fie obligat intr-un fel ? Mentionez faptul ca in acest moment sotul persoanei este plecat in strainatate probabil sa-si gaseasca de munca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roberto Raileanu , utilizator 20:48, 9 Octombrie 2011
Pentru sumele datorate pana in prezent, executare silita asupra bunurilor pe care acesta le detine, daca detine vreun bun. Daca nu, plangere penala pentru abandon de familie.
Multumesc, pentru raspuns, insa as dorii sa-mi spuneti, aceasta plangere penala in final in ce se transforma. Alocatia datorata mai poate fi recuperata daca sotul se va angaja ulterior ?
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
Roberto Raileanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara viomari viomari Am terminat divortul in octombrie 2011,dupa 11 luni de la depunerea actelor,in acest timp fostul sot a platit pensie alimentara doar 4 luni din cele ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie alimentara neplatita de doi ani jumatate Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. Am divortat din iunie 2009 iar in sentinta de divort (care este definitiva si irevocabila) s-a stabilit o pensie alimentara pe care fostul meu sot ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara kamila43 kamila43 Buna seara .Ma numesc Veronica si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns .Am divortat de sotul meu ,deoarece a plecat in Italia si de 3 ani nu a ... (vezi toată discuția)