un srl cu asociat unic are administrator o alta persoana care va intra ca asociat prin majorare de capital
administratorul a contribuit deja la cheltuieli ale firmei, sub forma de imprumut
pot fi inregistrate aceste sume drept aport de capital pt. a nu mai depune numerar ?
daca am pus intrebarea cum am pus-o este pt. ca nu pot face cesiunea unei cote din parti deoarece am un litigiu cu adm.financiara, care va face opozitie;
fapt pe care tot printr-o intrebare anterioara pe forum l-am aflat si tot pe forum mi s-a dat sfatul dealtfel extrem de util de a introduce un nou asociat prin majorare de capital
asa incit va rog in continuare un raspuns la intrebarea pusa, va multumesc
Daca o sa gasiti modalitatea din punct de vedere contabil sa faceti dovada ca administratorul care va deveni si asociat a imprumutat societatea cu sume de bani, acest lucru concretizandu-se printr-un raport de expertiza contabila, se poate.
Cel putin la ORC-TB nu se admit majorari de capital decat prin depunere in contul bancar al societatii sau - cum spune colegul Sad - in cazul depunerilor in numerar, numai cu raport de expertiza deci va complicati grav :)
am inteles ca in principiu se poate
dar atunci cum ramine cu art.215 (2) Aporturi in creante nu sunt admise. ?
administratorul a contribuit la plata unor taxe de timbru intr-un proces
daca exista act de imprumut pt. o anumita suma mai trebuie raport de expertiza contabila?
va rog un text de lege sau daca-mi indicati articolul, eu nu am gasit