avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social

La un srl administratorul si asociatul detin 50% fiecare parti sociale.S-au hotarat sa majoreze capitalul social cu 90.000 lei,fiecare creditand firma cu cate 45000 lei .Cum se poate face acest lucru fara sa mai faca firma raportare la oficiul de spalare a banilor?Si cum e mai convenabil sa majorezi valoarea nominala sau nr de parti sociale?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 14:50, 11 Aprilie 2011
Daca detine 50% din partile sociale, inseamna ca administratorul are si calitatea de asociat. Majorarea capitalului social se face in conformitate cu art. 210 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, in situatia dvs. prin emisiunea de noi parti sociale in schimbul unor noi aporturi in numerar. Sincer nu am auzit pana acum ca in situatia in care majorezi capitalul social cu o anumita suma trebuie sa raportezi acest demers oficiului de spalare a banilor. Referitor la majorarea valorii nominale sau a numarului de parti sociale asta ramane la latitudinea asociatilor...daca valoarea e mai mare sunt parti sociale mai putine sau daca valoarea e mai mica sunt pati sociale mai multe. Totul este ca o parte sociala sa nu fie mai mica de 10 lei. ( art. 11 Legea nr. 31/1990)
Multumesc pt ajutor...Avand in vedere ca banii se depun din casierie in banca deci este o plata si suma e mai mare de 15000 euro in aceeasi zi bancara stiu ca aceste plati se raporteaza la oficiul de spalare a banilor..
Varsati in contul de capital al societatii cateva zile la rand sumele care totalizate sa reprezinte totalul aportat ca si capital.
Sa depuna capitalul in banca si atunci obligatia de raportare nu mai revine societatii beneficiare, ci bancii.

Succes!
Multumesc mult ...

Alte discuții în legătură

Transfer din contul de capital in contul curent miki24 miki24 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati cu inregistrarile facute pentru a transfera cei 200 lei din contul de capital in contul curent. Eu am procedat asa, ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila retragere asociati mary_catalina mary_catalina Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati. O micro infiintata in iulie 2014 cu 2 asociati, decide ca in luna oct sa renunte la actiuni, in Iocul celor 2 vor fi ... (vezi toată discuția)
Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)