avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de superficie

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o consultatie pentru urmatoarea speta:

sora mea a construit o casa pe un teren al tatalui meu. Terenul are cadastru si este intabulat. Pentru intabularea constructiei ( autorizatia de constructie este pe numele surorii mele), Oficiul de cadastru solicita un document din care sa reiasa legatura dintre terenul tatalui meu si casa surorii mele. Ni s-a explicat de catre un notar ca este nevoie de un contract de superficie intre cei doi proprietari. Va rog sa-mi spuneti daca poate fi incheiat acest contract fara dezbaterea mostenirii dupa mama, noi fiind patru surori ( doua dintre noi nu locuiesc in tara).
Mentionez ca dupa intabulare, tatal si sora mea doresc sa vanda aceasta proprietate ( teren + constructie).

va multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Dreptul de superficie mars_on_line mars_on_line Constructorul de buna credinta (conform sentinta civila) poate avea drept de proprietate asupra unui apartament construit la etajul unui imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie ionescucarmen ionescucarmen fiul a construit pe terenul mamei (terenul este doar al mamei pt ca i s-a reconstituit dreptul de proprietate aesteia in calitate d emostenitoare) o casa. se ... (vezi toată discuția)
Mostenitor persoana cu handicap cu boli mintale laci72 laci72 Buna seara,tatal meu in 2003 i-a cerut surorilor lui sa renunte la partea lor de mostenire dupa mama lor,cand inca mama lor era in viata,astfel a vrut sa fie ... (vezi toată discuția)