avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... hartuire AFP
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

hartuire AFP

Am primit o amenda pe societate de la Adm. Finante Publice pentru nedepunerea unei declaratii si am contestat-o,dosarul e in instanta.Problema e ca AFP de doua luni nu mai imi primeste declaratiile, motivand ca trebuie sa platesc amenda inainte.Acum imi trimite notificare ca ma declara inactiv pentru ca am doua luni consecutive declaratiile nedepuse- mentionez ca e vorba de declaratii pe 0.M-am dus sa le depun cu notoficarea in care am termen 15 zile de depunere a declaratiilor iar de la ghiseu mi se spune zeflemist "Platiti mai intai amenda".I-am amintit ca sanctiunea e suspendata pana se pronunta instanta si am rugat-o sa-mi spuna in baza carui articol din codul de procedura fiscala imi refuza depunerea declaratiilor.M-a trimis sa vorbesc cu seful.Seful nici n-a stat la discutii- m-a trimis sa platesc amenda.Ce este de facut? Exista vreun articol in lege care sa le permita acest lucru?Sa ii reclam la director pentru a avea la mana ca ei imi refuza declaratiile?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
nitmar, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 16:23, 12 Septembrie 2008
Faceti plangere la ANAF, pentru nerespectarea prevederilor Codului de procedura fiscala cat si a Codului de conduita. Vedeti OG 27 / 2002 aprobata prin legea 233 / 2002 referitoare la petitii.
Pentru declaratiile pe care nu vi le primeste, aveti posibilitatea depunerii prin posta cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
ContSters42967, utilizator
A inghetat contabila cand i-am spus ce vreau sa fac- adica sesizarea la ANAF.Cred ca voi incerca mai intai varianta cu confirmarea prin posta. Dar nu poate refuza sa mi le inregistreze si sa ma trezesc la sfarsitul anului ca desi am dovada de trimitere,declaratiile mele nu exista?
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
nitmar, utilizator
nitmar a scris:

A inghetat contabila cand i-am spus ce vreau sa fac- adica sesizarea la ANAF.Cred ca voi incerca mai intai varianta cu confirmarea prin posta. Dar nu poate refuza sa mi le inregistreze si sa ma trezesc la sfarsitul anului ca desi am dovada de trimitere,declaratiile mele nu exista?

De ce a inghetat contabila? Trebuie sa intelegeti ca pe linga obligatii, aveti si drepturi. Va cunosteti drepturile de contribuabil?
Referitor la faptul ca nu se vor opera declaratiile in baza de date a finantelor, consider ca nu este problema dumneavoastra, justificarea o faceti cu confirmarea de primire stampilata de registratura finantelo.
Eu imi inteleg drepturile de contribuabil motiv pentru care am ajuns si in instanta cu ei.Contabila se teme sa nu ne ingroape in controale peste controale "daca te pui rau cu ei".Se cam practica pe aici.Dar parca mi-as asuma riscul.Oricum am cerut o audienta la director,sa vedem...
Problema e ca eu am de depus vreo 3 declaratii,sa le trimit la gramada sau fiecare separat,pentru a avea 3 confirmari?
nitmar a scris
"sa nu ne ingroape in controale peste controale "daca te pui rau cu ei".

Invocati prevederile codului de conduita, si aveti posibilitatea sa faceti plangere pentru sicanarea agentului economic. (sau in alti termeni - hartuirea agentului economic.)
Trimiteti separat fiecare declaratie.
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
ContSters42967, utilizator

Alte discuții în legătură

Firma nou infiintata - fara inceput activitate AngelaSimina AngelaSimina Buna Seara, Am infiintat o firma (SRL asociat unic) de curand si la sfatul juristului de la ONRC nu am depus la dosarul de infiintare o declaratie pe proprie ... (vezi toată discuția)
Lamurire la impozit forfetar ContSters63174 ContSters63174 Daca firma mea nu a avut activitate de la infiintare si pana in prezent, ce ar trebui facut sa nu platesc impozit? Daca merg sa suspend activitatea la ORC si ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar vornicu lumi vornicu lumi va rog ajutati-ma sa ma informez despre impozitul forfetar.Am o firma de constructii pe care,din lipsa de activitate doresc sa o suspend.Am cautat OUGcare ... (vezi toată discuția)