avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensator la concediere art.65 codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensator la concediere art.65 codul muncii

Buna ziua,

As dori sa stiu daca conform noilor legi mai exista obligativitatea acordarii de salariu compensator in cazul concedierii cu art.65 codul muncii. In plus preavizul este de minimum 20 zile lucratoare sau calendaristice?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana * , Consultant resurse umane 13:01, 3 Octombrie 2011
Salariul compensatoriu se acorda doar daca este prevazut in contractul colectiv de munca la nivel de societate/ramura (daca mai exista) ori in regulamentul intern.
Preavizul in caz de concediere este de 20 zile lucratoare - art.73 Codul Muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea individuala bvr bvr Buna dimineata! Stimati colegi, Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary am si eu doua intrebari, daca ma poate ajuta cineva... prima: se poate ca o firma sa-si dea muncitorii in somaj fara sa le ofere preaviz inainte? a doua: ... (vezi toată discuția)