avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar, cuplu cu copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar, cuplu cu copil minor

Buna seara!
Va rog, luminati-ma! Conform noului cod civil ,exista posibilitatea divortului la notar chiar daca din casatorie a rezultat un copil? Mentionez am cazut de acord asupra tuturor aspectelor privind nume, bunuri, pensie alimentara, custodie, iar copilul are 14 ani. Singura problema este ca nu vrem sa ne plimbam pe la tribunal, cu martori, acuzatii si luni de zile pierdute!
Cel mai recent răspuns: Florinqq , utilizator 11:33, 19 Aprilie 2012
divortul se poate incheia la notar sau in fata ofiterului de stare civila daca cuplul nu are copii minori.
BUN!
Am inteles ce spuneti, dar atunci cum puteti expilca asta?
Proceduri de divort:
2. prin procedura notariala pot fi solutionate:
- divortul prin acord al sotilor care nu au copii minori,
- divortul sotilor care au copii minori nascuti din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, daca sotii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la:
numele de familie pe care sa il poarte dupa divort,
exercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti,
stabilirea locuintei copiilor dupa divort,
modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si fiecare dintre copii,
stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Competent este notarul de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor. Si in acest caz niciunul dintre soti nu trebuie sa fie pus sub interdictie, iar consimtamantul trebuie sa fie liber si neviciat. Cererea de divort se depune de catre soti impreuna, dar poate fi depusa si prin mandatar cu procura autentica. Dupa un termen de gandire de 30 de zile, sotii se prezinta personal, si, daca staruie sa divorteze, notarul public, dupa ce verifica valabilitatea consimtamantului, elibereaza certificatul de divort fara vreo mentiune cu privire la culpa sotilor.
Aveti dreptate. Noul cod civil intrat in vigoare de la 1 octombrie introduce si posibilitatea procedurii notariale a divortului prin acordul partilor chiar si pentru cuplurile ce au copii minori in conditiile citate de dv. Succes!
Se poate divorta la notar daca :este de comun acord si este un minor , tatal este de acord sa lase minorul in grija mamei care va pleca dupa o luna in Italia(avand contract de munca acolo),minorul va ramane in grija fratilor,tatal este de acord sa cedeze apartamentul mamei contra unei sume de banii(care sa o primeasca in 2 ani)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar loredana69 loredana69 doresc sa divortez de sotul meu,pot face asta la notar?cat costa acest lucru?ce trebuie sa fac?multumesc! (vezi toată discuția)
Divort la primarie, cu minor? elena_swan elena_swan Buna ziua, sotul meu a parasit domiciliul in urma cu putin timp, si spune ca decizia lui este definitiva. Noi avem o fetita de 1 an, insa nu avem bunuri ... (vezi toată discuția)
Divort la notar mary11 mary11 As vrea sa stiu cat dureaza un divort la notar daca sotii sunt de acord si nu au nici o obiectie.Exista si copil in aceasta casatorie si am stabilit totul de ... (vezi toată discuția)