buna ziua,
detin un apartament proprietate ipotecat la banca.Din cauza imposibilitatilor de plata a ratelor mari,am renuntat la el,iar in acest timp banca facandu-si propriile demersuri.Cat timp banca nu isi gaseste alt cumparator,eu sunt inca de plata la intretinere.Am cerut debransarea de la caldura in luna august,iar agentul termic nu-mi accepta cererea.(pe motiv ca legea cere incalzirea tuturor apartamentelor) Ma obliga sa platesc in continuare desi apartamentul este absolut gol si nelocuit.Dat fiind in imposibilitatea de plata si nu locuiesc in apartament de ce sunt obligat sa platesc in continuare caldura?Cui ma pot adresa spre rezolvarea acestei probleme spinoase? Apartamentul are o teracota spre incalzire (cu toate ca nu sta nimeni in apartament)
Nu cunosc vreo lege care obliga incalzirea tuturor apartamentelor. Ar fi prea frumos sa fie asa! In acest caz furnizorul de agent termic nu ar mai avea dreptul sa intrerupa furnizarea pentru neplata facturilor, asa cum se intampla in multe orase#-o
Eu stiu ca furnizorul de energie termica nu poate refuza debransarea individuala a nici unui consumator.
Oricine are dreptul sa solicite rezilierea contractului cu furnizorul central cu un preaviz de 30 de zile calendaristice.
Tulcenii care vor să se debranşeze individual au nevoie de acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală. De asemenea, ei vor trebui să anunţe furnizorul în scris cu 30 de zile înainte şi va avea nevoie şi de acordul scris al asociaţiei (hotărârea Adunării Generale). În plus, acesta va trebui să declare ce sistem de încălzire va folosi. Tulcenii care locuiesc la case sunt obligaţi doar să anunţe furnizorul cu 30 de zile înainte.