avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ma da in judecata caci asigurarea obligatorie nu il ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ma da in judecata caci asigurarea obligatorie nu il despagubeste, ce sa fac?

buna ziua!
detin un automobil inmatriculat pe Bulgaria, toate actele in regula.
acum cateva luni (4 luni) am avut un accident cu un autovehicul inmatriculat pe romania, vinovat fiind eu, iar societatea de asigurari din Bulgaria nu a despagubit in nici un fel posesorul masinii inmatriculate pe Romania.
dansul a zis ca ma da in judecata pentru neplata pagubelor, ce trebuie sa fac in cazul acesta?
o zi buna!
Cel mai recent răspuns: crysty90 , utilizator 02:21, 27 Noiembrie 2011
Salut,sunt doua variante :daca asigurarea e buna scapati ieftin , daca e falsa (am auzit ca mai sunt si asa) probabil o sa va oblige instanta sa platiti dvs., n-ar fi rau sa va luati un avocat daca va cheama in instanta .Succes.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
dan_sur_cr, utilizator
Persoana pagubita trebuie sa dea in judecata societatea de asigurare care refuza plata daunei. Dvs. puteti fi introdus in cauza ca intervenient fortat.
buna ziua

si mie mi se pare normal sa dea in judecata societatea, dar el ma da pe mine, deci eu la randul meu o sa dau societatea un judecata nu?

aveti idee unde pot verifica daca asigurarea mea este valabila sau nu?
Foarte important este motivul pentru care nu a despagubit. Verificati sa nu aveti polita expirata si in acest caz sunteti bun de plata. Daca ati avut asigurare valabila la data producerii accidentuluinu va poate obliga pe dvs. la plata daunelor, fiind absolvit de orice obligatie prin faptul ca aveti asigurarea. Daca va dad in judecata, apelati la un avocat cu experienta in acest domeniu si cu siguranta veti avea castig de cauza.
LUCRAND IN DOMENIU, SI CU EXPERIENTA IN CEEA CE SPUNETI DVS VA POT SPUNE CA PAGUBITUL SE INDREAPTA IMPOTRIVA VINOVATULUI, IAR APOI VINOVATUL IMPOTRIVA CELUI CARE I-A LUAT BANII PE ASIGURARE DAR NU L-A DESPAGUBIT. CEL PUTIN ASTA ESTE PRACTICA PE CARE EU AM VAZUT-O PANA ACUM, CU TOATE CA NU ESTE CEA MAI CORECTA SI NORMALA, DUPA PAREREA MEA. DUPA CUM SE SPUNEA MAI SUS, DACA AVETI O ASIGURARE VALABILA, PANA LA URMA VA VETI RECUPERA BANII.
DAR EXPLICATI-MI MAI EXACT, IN MOD NORMAL PROCEDURA ESTE URMATOAREA: PAGUBITUL MERGE LA CORESPONDENTUL DIN ROMANIA A ASIGURIRII DIN BULGARIA UNDE II SE FACE O NOTA DE CONSTATARE (DACA NU STIE CORESPONDENTUL SUNA LA B.A.A.R). ACEL CORESPONDENT CERE IN BULGARIA CONFIRMAREA POLITEI. POATE DURA PANA LA 3 LUNI. DACA EXISTA ACEA CONFIRMARE MASINA POATE FI DUSA LA SERVICE; INTRE TIMP SE OBTINE SI UN ACCEPT DE PLATA. TREBUIE TINUTA O LEGATURA FOARTE STRANSA CU ACEL CORESPONDENT!
S-AU FACUT ACESTE DEMERSURI, VI S-A DAT UN RASPUNS SCRIS?

Alte discuții în legătură

Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare daune accident in italia, polita asigurare rca din ro nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca grozea grozea In anul 2013, cu aproximativ 2 luni inainte de a incheia contractul de leasing, am avut un accident de circulatie minor care s-a incheiat pe cale amiabila ... (vezi toată discuția)