avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... asigurare RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

asigurare RCA

In anul 2013, cu aproximativ 2 luni inainte de a incheia contractul de leasing, am avut un accident de circulatie minor care s-a incheiat pe cale amiabila fiind produs din vina mea. Mai exact am avariat usor bara spate a unui autoturism apartinand unei firme de distributie. Dupa ce am incheiat contractul de leasing am renuntat la compania de asigurari ce mi-a fost impusa timp de 6 ani de compania de leasing. Pe toata perioada leasingului nu am avut nici un accident de circulatie (de fapt nu am avut nici un accident din 1996 de cand am permisul de conducere si autoturism). Firma de distributie repara masina avariata cu ajutorul companiei unde avea asigurare CASCO. Compania de asigurare CASCO da in judecata compania unde am avut contractul de asigurari RCA. Dupa 1 an primesc citatie sa ma prezint in instanta in calitate de intervenient. Am depus o intampinare la Judecatoria ce ma chema in instanta. Judecatoria da un alt termen de judecata si imi trimite o alta instiintare pentru a ma prezenta in calitate de intervenient. Mentionez ca am verificat pe site-ul de specialitate si am constatat ca abia dupa un an de zile compania unde am avut asigurarea RCA a facut o "plata partiala" in cazul accidentului in care am fost implicat. Nu am cunostinte in domeniul juridic si nu stiu cum sa procedez, nu imi dau seama ce ar putea urma. Astept un raspuns de specialitate. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: grozea , utilizator 17:15, 30 Septembrie 2014
Aceasta este procedura, chiar daca plata se face intre cele doua societăți de asigurări, in sensul ca si Dvs sunteți citat. Probabil ca in intampinare ati descris situația de fapt si apararile Dvs, in sensul ca asiguratorul preia riscul asigurat.
Multumesc.
La ce sa ma astept in continuare? Care sunt riscurile?
Orice avocat sau jurist apara cauza clientului. Nu am avut tangenta pana acum cu instantele de judecata si in afara de a prezenta situatia cronologic, de a prezenta documente justificative din care sa reiasa ca eu mi-am indeplinit obligatiile contractuale fata de societatea de asigurare nu stiu ce as mai putea invoca in apararea mea. Vin din provincie (deci sunt costurile cu deplasarea si cazarea in Bucuresti), am platit conform contractului o asigurare RCA. Ce urmeaza? Platesc si costurile de reparatie cu penalizarile acumulate intr-un an si jumatate?, eventual si cheltuieli de judecata? La cate termene terbuie sa fiu prezent? Sunt multe necunoscute pentru mine si mai ales un mediu care ma sperie.
Nu aveti motive de neliniste, daca polita dv. RCA este valabila si nu ati produs accidentul savarsind o infractiune.Citarea dv. are rostul de a fi in cunostinta de cauza cu derularea procesului care va priveste, decontarea facandu-se intre cele doua societati.
In afara de faptul ca ati aratat instantei dovada ca aveati o polita RCA valida iar asiguratorul este deja parte in proces, orice pretentie venita de la pagubit sau asiguratorul sau CASCO, va fi satisfacuta/platita de asiguratorul RCA. Puteti trimite la fiecare termen, un inscris, prin care sa solicitati judecarea in lipsa, astfel nu mai trebuie sa va prezentati la termene.
Ultima modificare: Marți, 30 Septembrie 2014
nucu$, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier gigel_78 gigel_78 in data de 10 .02 .2011 am avut un accident de circulatie in urma caruia am avariat un autoturismmarca matiz.. el a franat brusc si eu am intrat in el. ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres tomaiuliana tomaiuliana Buna ziua! In anul 2010 am produs un accident de circulatie,in urma caruia a fost avariat un autoturism care a fost reparat pe casco.Astazi am primit o citatie ... (vezi toată discuția)
Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)