Cer scuze pentru exprimare, dar nici nu stiu cum sa pun problema ca sa se inteleaga cat mai bine.
Vreau sa intreb :
La tara pentru reabilitarea unei strazi laturalnice ( ulita ) daca proprietarul terenului care este in imediata apropiere, mai exact are o latura comuna cu ulita nu-si face curat in sensul ca nu curata partea dinspre aceasta de copaci, spini si ce-o mai fi pe acolo poate sa atace in vreun fel un grup de sateni ,sa zicem 20 de persoane care vin si curata terenul respectiv pentru a putea continua lucrul firma angajata in reabilitarea ulitei. Primaria nu se baga pe motiv ca poate sa o atace ca pers. juridica, o actioneaza in judecata sau ceva de genul. Cu aceasta explicatie vine primaria. Acesti 20 de oameni pot fi atacanti in vreun fel, individul sau in grup?
Daca da, va rog sa-mi spuneti si mie sa nu ne trezim ca avem de-a face cu politia sau cu tribunalul, avand in vedere ca printre proprietari sunt in functii inalte pe la Politia Judeteana sau pe la Primaria de la resedinta de judet.
Acea ulita este de utilitate publica deci pina la gard se poate curata , fara ai distruge gardu care este propietatea omului . Daca in sedinta de consilieri din primarie sa stabilit reabilitarea ulitei si e consemnat in procesu verbal este OK nare decit sa dea in judecata primaria , Va pierde in mod sigur .
dar..... persoanele respective nu au gard , locul de gard il tin maracinii respectivi
primaria nu se implica ci scoate la inaintare locuitorii de pe ulita respectiva
si intrebarea este daca aceste persoane pot fi atacate daca curata ei portiunea respectiva
In acest caz Primaria sa vina cu planu ulitei , sa delimiteze (sa arate pina unde este ulita )si acest drum (cale ) de acces se poate defrisa, curata , amenaja , intru cit este cale de acces , si apartine de comeniu public . Nu este propietate personala , decit sa-i cinsteasca ca le curata gunoiu din juru propietati . Cu alte cuvinte ulita este propietatea OPSTI nu propietate pesonala . In schimb primaria ai poate obliga sa faca curatinie in juru ptopietati , daca nu vor , Primaria poate face curatenie pe costu ei si poate sa-si recupereze bani de la acei care nu vor sa-si faca ei curatenie , acest lucru il poate stabili consilieri din primarie , si primaru e obigat sa eczecute hotarirea . Acei oameni care amenajeaza ulita nu vor pati nimic atita timp cit nu vor intra pe terenu propietate . CRED CA AM FOST DESTUL DE CLAR !