avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... SUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

SUP

Scoaterea de sub urmarire penala, poate fi contestata la prim-procuror si mai apoi in faza de judecata fara probleme?
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 22:07, 9 Octombrie 2011
daca aveti motive, daca sunteti parte vatamata, da! Motivele trebuie sa fie pertinente si suficient de concludente pentru a schimba rezolutia de scoatere de sub urmarire penala
Plangerea contra actelor procurorului se poate face de orice persoana care a suferit o vatamare a intereselor sale legitime prin aceste acte - art.275 Cod procedura penala. Plangerea se adreseaza procurorului ierarhic superior care are obligatia de a o solutiona in termen de 20 de zile. Dupa aceste 20 de zile, daca solutia procurorului ierarhic este nemultumitoare pentru petent,acesta poate face plangere la Judecatorie. Judecatoria va solutiona plangerea printr-o hotarare irevocabila, care nu mai poate fi atacata.
1. nici macar pe cai extraordinare nu poate fi atacata decizia in instanta?
2. cate termene vor fi? am inteles ca pot chema martori,etc. Poate fi ceva genul "sa prezint probe" si daca probele nu vor fi concludente sa mai solicit martori?

Ideea de la 2, e ca ar fi aiurea sa vin cu tot tacamul, 6 martori + probe, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda contraventionala bumbeas bumbeas pe numele meu a fost depusa o plangere penala la parchet in data de 20.03.2012 conf. art. 180 cp, fiind nevinovat si plangerea facuta cu rea-intentie. in ... (vezi toată discuția)
Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)