avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA poate coasigura un parinte?!...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA poate coasigura un parinte?!...

buna ziua ! va rog sa-mi raspundeti dc o persoana cu PFA poate coasigura sanatatea unui membru al familiei( parinte 59 ani) care nu realizeaza venituri. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: oana57 , utilizator 13:55, 5 Octombrie 2011
ART. 20
(1) Persoanele care beneficiaza de asigurarile sociale de sanatate fara plata contributiei sau cu plata contributiei din alte surse vor face dovada incadrarii in una dintre aceste categorii printr-un document justificativ - adeverinta, eliberat de CAS, potrivit fiecarei categorii, pe baza urmatoarelor documente:
d) sotul, sotia si parintii aflati in intretinerea unei persoane asigurate, cu act de identitate, documente care sa ateste relatia de rudenie sau casatoria cu persoana asigurata, documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii, precum si o declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declara ca are in intretinere persoana respectiva;
ART. 21
Documentul prevazut la art. 20 alin. (1) se elibereaza cu respectarea modelului prevazut in an
exa nr.d) pentru persoanele prevazute la art. 20 alin. (1) lit. d), k) si n) adeverinta este valabila 3 luni de la data emiterii;
Ordinul Nr. 617 din 13 august 2007
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
BEN46, utilizator
multumim din suflet ,multumim ca existati ! va dorim sanatate multa si noroc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare de sanatate Dorin Padureanu Dorin Padureanu Daca sotia mea isi face asigurare de sanatate ( plateste lunar 50 lei,nu are venituri si nici eu ) pot beneficia eu si copilul meu de 20 de ani de ea. ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala kiyosaki kiyosaki Eu sunt angajat. Sotia nu lucreaza si vrea sa beneficieze de servicii medicale. Care sunt caile de a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat? (vezi toată discuția)
Coasigurat mm1232 mm1232 Ce demersuri trebuie sa fac pentru ca sotia mea sa obtina calitatea de coasigurat ?multumesc (vezi toată discuția)