DEJA V-AM DERANJAT CU PROBLEMELE MELE DE CHELTUIELE DE BLOC, DAR, CRED CA NU AM ESPLICAT BINE PROBLEMA RESPECTIV:
PRIN HOTARIREA JUDECATOREASCA SUN PROPRIETAR IN COTA PARTE DE 1/2 DE UN APARTAMENT.
LA MOMENT DE HOTARIREA, APARTAMENT ERA LOCUIT DE CINEVA CARE
AVEA UN CONTRACT DE COMODAT CU FOSTA MEA CONCUBINA.
DUPA HOTARIREA ASTRI A TREBUI SA PARASESCA APARTAMENT DIN MOTIV CA NUMA IEU SI FOSTA CONCUBINA AVEM DREPR SA LOCUIM ACOLO (DAC UNO DIN NOI NU DA CONSEMT LA ALCEVA).
ACUM, IEU NU POT SA DAU IN CHIRIA APARTAMENT FARA CONSENS DE
FOSTA CONCUBINA, ATUNC DORESC SA LOCUIESC IEU IN APARTAMENT.
PRECIS CA IEU NU IMPIEDIC SA LOCUIEASCA SI EA, DIN CONTRA, EA NU
VREA SA LOCUIEASCA CU MINE, DAR ASTA ESTE ALEGEREA IEI!
DAC IEU LOCUIESC SINGUR TREBUIE SA PLATESC SI PARTE IEI DE CHELTUIELE??
AM VORBIT SI CU ASOCIATIA DE ADMINISTRATORI DIN ARAD SI PAREREA IEI ESTE CA SUNT CONSUMI PERSONALI (APA ECC.) CARE TREBUIE SA FIE PLATITE DE CINE LOQUIESTE SI CHELTUIELE DE APARTAMENT (GESTIUNE, INCALZIRE) TREBUIE SA FIE IN COTA PARTE DE 1/2.
IEU NU DORESC SA FACILIT FOSTA MEA CONCUBINA SI NU DORESC SA
PLATESC PARTEA IEI DE CE, IN URMA, CHIAR DAC M-A DUC IN ISTANTA,
AFIRMA CA NU ARE BANI.
PENTRU MINE ESTE MAI BINE CA ADMINISTRATOR LA CHEAMA IN JUDECATA, DIN MOTIV CA PENTRU ASOCIAZIA DE LOCATARI NU PLATESTE TAXELE JUDIZIARIA.
CE GANDESTE VOI?? MERCI
In cota de intretinere sunt cheltuieli care se impart:
- pe numar de persoane;
- pe cota-parte indiviza (suprafata).
Daca nu locuieste nimeni in apartament, proprietarul sau chiriasul principal (cum sunteti dv.) trebuie sa plateasca numai cheltuielile pe cota-parte indiviza.
Pentru cheltuielile pe numar de persoane veti plati numai pentru cate persoane locuiesc efectiv in apartament. Daca nu locuieste nimeni nu se plateste nimic, daca locuiti numai dv. platiti numai pentru dv., cand va veni si concubina atunci veti plati pentru 2 persoane.
Cum va impartiti in familie cheltuielile cu cota de intretinere este o problema personala, asociatia pretinde sa primeasca banii pentru intreaga cota de intretinere de la cineva dintre cei care locuiesc in acel apartament.
Interventie moderator
Nu ne supara problemele dv., ci faptul ca scrieti cu majuscule. Va rog sa nu mai scrieti asa, este impotriva Regulamentului de postare in forum.
Bine, aproape am inteles, dar, ieu am vrut sa m-a mut in apartament dece incalzire este pe centrala si nu se poate opri, dar am alto locul unde locui.
Dac nu ma muto in apartament cu cota parte, si nu locuieste nimen, cine este obligat sa
plateste cheltuiele si de incalzire? Tot ieu in totalitatea??
Ieu as vrut sa ma mut numa pentru a nu plati incalzire in doi locuinte!
Multumesc, si scuse pentru deranj.