avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta in apartament in coproprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta in apartament in coproprietate

Am 50% din proprietate din o apartament (prin hotarirea judecatoresta, confirmata ed irevocabile), de la care am fost inchis afara de 15 lune de fosta concubina mea. Ea are si ea 50% din coproprietate, si cred ca acum a pus o prietena iei in apartament respectiv.
Doresc sa locuiest in apartament respectiv, unde am si toati bunuruli mei (sper).
M-a fost sugerit sa m-a duc la Politia pentru a obtine de intrare in apartament.
Intrebare:
- trebuie sa scriu la fosta concubina si cer cheile si acces la apartement, si numa dupa asto ma duc la Politia si fac plingere, si ce fel de scrisoare trebuie sa scriu?
- dac aclo locuieste o prietena de fosta concubina, are drept sa remane acolo
sau Politia da un termene de iesire?
Merci, cre scuze dac am scris gresit, dar sunt Italiano
Cel mai recent răspuns: Giuliano Piccoli , utilizator 17:20, 5 Martie 2011
Da, mergeti la politie cu documentul care arata ca aveti 50% din apartament.
Daca nu rezolvati nimic, va trebui sa-i trimiteti o instiintare, cu confirmare de primire si lista de inventar, la Posta, prin care-i cereti sa va permita accesul in proprietatea dvs. Nici acest demers nu reuseste, depuneti actiune-obligatie de a face si alta pentru tulburare de posesie.
Succes!
Va multumesc d.na Avocat.
Va rog, eventuala, anzi, fara eventuala, prietena iei care locuieste acolo, are drept sa rimane?
Merci
prietena fostei dvs concubine poate locui in casa daca are acordul dansei. pe dvs insa e obligata sa va primeasca in casa intrucat sunteti coproprietar.indicat ar fi sa o dati in judecata si sa iesiti din indiviziune in sensul ca ori i se atribuie ei casa si dvs primiti o sulta ori dvs veti prima casa si fosta concubina va primi despaubiri pt jumatate din casa.
Prietena si ea au drept sa ramana in 1/2 ei de apartament, nu in 1/2 dvs., doar daca aveti un act de vanzare cumparare legal, intabulat, nu doar declaratia de care vorbiti....Daca nu aveti acel act de vanzare cumparare pe 1/2 din apartament, situatia se complica , practic nu sunteti proprietar. Nu am date despre istoric.....
D.NA AVOCAT, AVEO NUMA O DECLARATIA DE LA CONCUBINA, DAR L-AM DAT IN JUDECATA, AM AVUT O SENTINTA CARE SPUNE CA SUNT PROPRIETAR 50% SI AM INTABULAT PE CARTA FUNCIARIA SENTINTA.
ACUM IN CARTA FUNCIARIA APARE CA SUNT PROPRIETAR IEU PE 50% SI CONCUBINA PE 50%. MERCI

Alte discuții în legătură

Cheltuiele de bloc Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli DEJA V-AM DERANJAT CU PROBLEMELE MELE DE CHELTUIELE DE BLOC, DAR, CRED CA NU AM ESPLICAT BINE PROBLEMA RESPECTIV: PRIN HOTARIREA JUDECATOREASCA SUN PROPRIETAR ... (vezi toată discuția)
Recuperarea de cheltuiele de judecata Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Am o sentitnta de la tribunal in care, dupa o proces, fosta concubina mea are datoria sa m-a despagubesca de 4000 de ron de cheltuiele. Domnisoara a raspuns ... (vezi toată discuția)
Cheltuiele de bloc neplatite si mobila ecc. furate Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli BUNA ZIUA, AM DIVENIT PROPRIETAR CU COTA 1/2 DE UN APARTAMENT, PRIN SINTINTA DE TRIBUNAL ARAD IN OCTOMBRIE 2010. IN APARTAMENT ERAU CA CHIRIASI (CU CONTRACT ... (vezi toată discuția)