In cazul dvs.se aplică Ordonanta de urgenta nr. 148 /2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, art.5:
Art. 5. - (1) De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.
(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care a adoptat copilul, careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, precum si persoana care a fost numita tutore.
(3) in situatia persoanelor prevazute la alin. (2), acordarea drepturilor prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, se face tinandu-se seama de perioada de 12 luni anterioare datei la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta incredintarea, s-a instituit plasamentul sau tutela.
De asemenea se aplica art.12 din HG nr.1025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr.148/2005:
Art. 12. - (1)Stimulentul se acorda pe baza de cerere, semnata de persoana indreptatita, insotita de dovada eliberata de angajator sau, dupa caz, de dovada platilor anticipate ale impozitului ori de declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca aceasta a reluat activitatea profesionala si realizeaza veniturile prevazute la art. 5.
(2)La stabilirea dreptului la stimulent, cererea este insotita de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept,dintre cele prevazute la art. 6, precum si de alte documente justificative stabilite prin instructiunile prevazute la art. 37.
(3) In cazul persoanelor beneficiare de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, care solicita dreptul la stimulent, se iau in considerare si actele doveditoare depuse in vederea solicitarii indemnizatiei.
Actele doveditoare privind componenţa familiei, filiaţia copiilor şi situaţia lor juridică se prezintă în copie, certificate pentru conformitate cu originalul şi sunt următoarele:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de naştere al copilului şi, după caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoană cu handicap al copilului, după caz;
d) adeverinţă eliberată de plătitorul indemnizaţiei de maternitate, din care să reiasă ultima zi de concediu de maternitate;
e) declaraţia pe propria răspundere din care să rezulte că celălalt părinte nu beneficiază de drepturile prevăzute de OUG 148/2005;
f) declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului şi că acesta nu este încredinţat sau dat în plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
g) dovada eliberată de autorităţile competente sau, după caz, declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul realizează venituri profesionale supuse impozitului;
h) alte acte necesare, după caz, stabilirii dreptului.