avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosar stimulent - copil in plasament
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosar stimulent - copil in plasament

M-am intors la serviciu dupa cateva luni de CIC si as vrea sa stiu care sunt actele pe care trebuie sa le depun in dorarul pentru acordarea stimulentului.
Situatia mai speciala consta in faptul ca pe copilul meu il am in plasament (prin hotarare judecatoreasca) si are doar un extras din registrul de nasteri. In plus, la fel cum am patit si cand am intrat in cic, pe adeverinta de la locul de munca stiu ca nu trebuie sa scrie ca am cotizat 12 luni inainte de nastere, ci altceva....
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 22:27, 11 Septembrie 2008
In cazul dvs.se aplică Ordonanta de urgenta nr. 148 /2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, art.5:
Art. 5. - (1) De indemnizatia si stimulentul prevazute de prezenta ordonanta de urgenta beneficiaza, optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului.
(2) Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care a adoptat copilul, careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei sau care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, cu exceptia asistentului maternal profesionist, precum si persoana care a fost numita tutore.
(3) in situatia persoanelor prevazute la alin. (2), acordarea drepturilor prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, se face tinandu-se seama de perioada de 12 luni anterioare datei la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta incredintarea, s-a instituit plasamentul sau tutela.
De asemenea se aplica art.12 din HG nr.1025/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr.148/2005:
Art. 12. - (1)Stimulentul se acorda pe baza de cerere, semnata de persoana indreptatita, insotita de dovada eliberata de angajator sau, dupa caz, de dovada platilor anticipate ale impozitului ori de declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca aceasta a reluat activitatea profesionala si realizeaza veniturile prevazute la art. 5.
(2)La stabilirea dreptului la stimulent, cererea este insotita de actele doveditoare necesare stabilirii acestui drept,dintre cele prevazute la art. 6, precum si de alte documente justificative stabilite prin instructiunile prevazute la art. 37.
(3) In cazul persoanelor beneficiare de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, care solicita dreptul la stimulent, se iau in considerare si actele doveditoare depuse in vederea solicitarii indemnizatiei.
Actele doveditoare privind componenţa familiei, filiaţia copiilor şi situaţia lor juridică se prezintă în copie, certificate pentru conformitate cu originalul şi sunt următoarele:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de naştere al copilului şi, după caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoană cu handicap al copilului, după caz;
d) adeverinţă eliberată de plătitorul indemnizaţiei de maternitate, din care să reiasă ultima zi de concediu de maternitate;
e) declaraţia pe propria răspundere din care să rezulte că celălalt părinte nu beneficiază de drepturile prevăzute de OUG 148/2005;
f) declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului şi că acesta nu este încredinţat sau dat în plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
g) dovada eliberată de autorităţile competente sau, după caz, declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul realizează venituri profesionale supuse impozitului;
h) alte acte necesare, după caz, stabilirii dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere nou-nascut ContSters61018 ContSters61018 Buna ziua, As vrea sa aflu ce acte sunt necesare pentru intocmirea dosarului de indemnizatie si care este perioada in care trebuie depus. Eu am nascut pe 1 ... (vezi toată discuția)
Cic ContSters61392 ContSters61392 Am inteles ca cic se poate solicita dupa trecerea a 42 de zile de la nasterea copilului. Mentionez ca sunt tatal copilului si intentionez sa intru in acest ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate marincamelia90 marincamelia90 as dori sa renunt la serviciu si sa-mi achit taxele si ce mai este necesar pt a beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului. Unde ar trebui sa merg pt a ... (vezi toată discuția)