Buna ziua.
Am avut un credit impreuna cu fosta sotie in urma caruia am contruit o casa. Ea fiind codebitor, eu titular.
Dupa divort, la partaj, prima instanta a decis :
- atribuirea casei mie pentru ca nu poate fi divizata precum si atribuirea creditului.
- plata unei sulte de 450 milioane catre fosta sotie (jumatate din valoarea casei)
- achitarea fostei sotii a partii sale la banca in valoare de 480 milioane (jumatate din datoria la banca in acel moment).
Practic s-au impartit bunurile comune si datoriile comune.
La recurs, surpriza :
- plata sultei ramane valabila, precum si atribuirea casei
- obliga fosta sotie sa plateasca la ratele la banca in continuare.
Mentionez ca ea nu mai plateste banca dupa divort, eu fiind cel care achita ratele, fiind titularul creditului.
Cum este posibil ca instanta sa intervina in contractul pe care-l am eu cu banca?
Daca ea nu plateste, eu voi fi tras la raspundere.
Ea vrea doar sulta si poate mai departe sa nu plateasca.
Ceea ce mi se pare strigator la cer este ca decizia este irevocabila. Mai pot face ceva in acest sens?
De ce-mi este teama este faptul ca, dupa ce-i platesc sulta, ea poate sa nu mai plateasca ratele la banca (pe care oricum nu le plateste). Eu fiind titularul creditului voi suporta consecintele. Banca ma va executa, imi va lua casa pentru a recupera datoriile comune. Iar asupra ei nu va actiona in nici un fel atata timp cat banca are ce lua de la mine
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
roxxanna
Stimati domni,
Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie:
Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Executare silita
roxxanna
Stimati domni,
Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie:
Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)