avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA DECONT TVA PERIOADA FISCALA LUNA SAU TRIMESTRUL
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

DECONT TVA PERIOADA FISCALA LUNA SAU TRIMESTRUL

Am urmatoarea situatie:
-o firma nou infiintata in iulie 2011 initial neplatitoare de tva si microintreprindere.

domeniu activitate caen 4690-comert cu ridicata nespecializat(import -export cu intreg domeniul de activitate)

firma va urma sa cumpere material lemnos din Romania si sa-l vanda in Uniunea
Europeana si Turcia.

pentru acest lucru am depus dosar la admnistratia fiscala pentru a deveni platitoare de tva perioada fiscala -decont 300 trimestrial.

urmeaza in momentul cand va iesi certificatul de inregistrare in scopuri de tva sa depun declaratia 095 pentru inregistrare in registrul operatorilor intracomunitari.

in momentul cand va efectua prima vanzare de material lemnos de export ce se va intampla cu decontul de tva va deveni lunar sau ramane in continuare la trimestru ?Va trebui sa depun declaratia 092 ? Firma nu efectueaza achizitie intracomunitare ci export.

Va rog daca se poate sa ma ajutati si cu un document legislativ in aceasta situatie.
va multumesc anticipat pentru raspuns.


Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:02, 5 Octombrie 2011
perioada fiscala va ramane trimestrul.
doar achizitiile intracomunitare de bunuri schimba perioada fiscala.

art. 156^1 cod fiscal
(6^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2)—(6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară de bunuri taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică începând cu:

a) prima lună a unui trimestru calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare de bunuri intervine în această primă lună a respectivului trimestru;

b) a treia lună a trimestrului calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare de bunuri intervine în a doua lună a respectivului trimestru. Primele două luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioadă fiscală distinctă, pentru care persoana impozabilă va avea obligaţia depunerii unui decont de taxă conform art. 156^2 alin. (1);

c) prima lună a trimestrului calendaristic următor, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziţiei intracomunitare de bunuri intervine în a treia lună a unui trimestru calendaristic.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitar kerekesmargo kerekesmargo ca achizitia intracomunitar de servicii se schimba perioada fiscala de la trimestru la luna (vezi toată discuția)
Modificare vector fiscal la import masina ue? lylyan lylyan Buna ziua O societate(micro) - cu depunere TVA trimestrial, a cumparat in sept. un autoturism din Germania - amandoua sunt inreg in ROI. Dupa aceasta ... (vezi toată discuția)
Se depune declaratia 010 dupa efectuarea importului tena tena Buna ziua, Am facut un import in luna iunie ( firma platitoare de tva, declaratii trimestriale). Se depune declaratia 010 sau 092? De la finante mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)