avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ce parere ai despre asigurarile obligatorii ale ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ce parere ai despre asigurarile obligatorii ale imobilelor?

Daca locuiesti in zona X si nu sunt cutremure ca in zona Y ci esti expus altor ipuri de calamitati naturale, este normal sa plateasca cei cu risc 0 o asemenea polita de asigurare obligatorie? Daca acestia nu va beneficia niciodata de ea !

vezi art. 3 Pentru ce evenimente va fi asigurata locuinta?

Art. 3 din asigurarea obligatorie a locuintelor acopera daunele provocate in urma dezastrelor naturale: cutremure, inundatii, alunecari de teren.

Nu credeti ca ar trebuie ca asigurarile sa se faca in functie de necesitatile zonelor ? Ca de exemplu, unde exista fabrici chimice sa fie intr-o-duse in asigurarea obligatorie dezastrele ecologice, Vezi Ungaria anul trecut ca exemplu.......!!!!
Cel mai recent răspuns: Lycidas , utilizator 11:36, 14 Octombrie 2011
Nu credeti ca ar trebuie ca asigurarile sa se faca in functie de necesitatile zonelor ? Ca de exemplu, unde exista fabrici chimice sa fie intr-o-duse in asigurarea obligatorie dezastrele ecologice, Vezi Ungaria anul trecut ca exemplu.......!!!!


Suma asigurata prin asigurarea obligatorie a locuintei nu rezolva problemele in cazul unor calamitati naturale. Cel interesat isi va asigura locuinta la valoarea ei adevarata.
Cred ca ar trebui ca fiecare cetatean, daca tot este liber, sa decida singur asupra modului in care isi protejeaza proprietatea. Bineinteles si statul sa fie exonorat de obligatia de a-i reface casa cu atat mai mult celor care nu au autorizatii pentru constructia respectiva. In schimb statul sa fie raspunzator, nu numai teoretic, de nivelul de trai al cetateanului, nivel care ii va permite sau nu sa incheie o asigurare, fie ea si obligatorie.

In cazul unor dezastre ecologice din motive imputabile factorului uman, cei vinovati trebuie suporte totul.
Priviti-o ca pe o taxa de solidaritate; valoarea e modica si in caz de "Doamne fereste!" va ajuta pe cei loviti. Chiar daca inca nu s-au acumulat niste sume fantastice, societatea este reasigurata si poate acoperi daunele in limita stabilita prin lege.

Daca vreti asigurare "adevarata", faceti una facultativa care poate s-o cuprinda si pe cea obligatorie. Tarifele au scazut simtitor in ultima perioada asa incat sunt accesibile pentru "toate buzunarele".

Succes!
Dragi colegi, obigativitatea asigurarilor pentru imobile o consider masura ilegala pentru ca este o masura ce incacla constitutia Romaniei.

Ca si fapt general, evident ca e aberant ca un proprietar cu casa pe varf de munte sa faca asigurare ce cuprinde indundate.

In rest, nu cred ca se poate demonstra prea usor daca cineva are sau nu asigurare din moment ce acesta poate fi incheiata la oricare din multitudinea de firme existente, in acelasi timp neexistand un sistem centralizat pentru asta, tot ce e in momentul asta fiind informatie de tip statistic.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
BX, utilizator
Buna seara...,

Ati raspuns promt domnule =D>, dar trebuie sa aratam faptul ca, cei care si-au construit case din chirpici, si timp de 70 de ani nu au mai pus nimic pe ele, sigur ca ploile sapa aceste case, mai ales la sate unde majoritatea in proportie de 98%X-( nu au avizele necesare, nu au carti funciare, dupa cum cunoastem din vechi timpuri doar Transilvania a avut carte funciara B-), drept dovada 1995 stagnarea vanzarilor caselor nationalizate catre chiriasi, Leg.112.:hugall:

Cred ca toata lumea ar trebui sa consolideze macar partial casele, sa fie trecute in cartea funciara si doar dupa sa se plateasca asigurarea, nu vad de ce sa plateasca cineva o asigurare pe cladire cand ea nu exista:tomato:. Vedem zona Tulcea s-au zonele de pe dunare din toata tara, satele din jur au constructii la dunare, la nici doi pasi, va aduceti aminte de evenimentele petrecute acum cativa ani? Soldatii munceau iar cei care aveau casele in zona stateau cu mainile in solduri:hm:, dupa care au revendicat bani cat pentru o casa noua din caramida cu fundatie:thumbdown:. Nu este corect domnilor:surrender:, ca doar unii sa plateasca ca cei de la orase in proportie de 30% iar restul sa beneficieze.
X-(

Cu multa stima:sticktongue:
Mai exista doua aspecte aici:
1. Asigurarile alea nu ar trebui incheiate decat dupa ce se verifica starea imobilului respectiv si doar daca acel imobil respecta niste minime masuri de bun simt si de siguranta. Daca ti-ai facut baraca in mijlocul albiei raului, prosti sa fie aia care o asigura la inundatii.
2. Asigurarile se vor incheia cam degeaba, pentru ca daca se pune problema de plata lor, exista metode clare de 'determinare' prin care se poate (in extrem de multe situatii) gasi o cauza care nu se incadreaza la cele asigurate. Asa s-a procedat foarte mult in afara, la mod general vorbiind. Firmele nu au platit nimic (ca de exemplu concluzionau ca nu a fost incediu electric, ceva asigurat, ci incendiu din tigareta aprinsa, ceva neasigurat, ca atare nu se poate plati asigurarea - si jmecheria asta merge cam la orice) iar asiguratii au ramas cu casele distruse si cu buza umflata.

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta marbostgms marbostgms [b]Am facut un imprumut la banca si am girat cu casa. Banca, printr-o firma de asigurari mi-a facut asigurare pe casa. In asigurare sunt cuprinse si cutrenurul ... (vezi toată discuția)
Cine este scutit de asigurarea locuintei ? dorudoru dorudoru INTREBARE ? Cine este scutit de aceasta lege ? Cumva ?=D>- Veteranii de razboi revolutionarii si persoanele cu handicap Legea nr. 260/2008 privind asigurarea ... (vezi toată discuția)