Eu din experienţă, spun că nu se poate sa functioneze o societate fara nici un salariat.
De ce spun acest fapt, pentru ca de fiecare data cand am infiintat vreun SC, in momentul cand am completat vectorul fiscal al societatii nou infiintate si declaratiile preabile, trebuie sa completezi la rubrica salariati minim o persoana.
Din cate stiu eu la completarea vectorului fiscal nu este obligatoriu sa existe minim un angajat, insa in momentul in care exista minim un angajat trebuie completat in vectorul fiscal data angajarii si implicit data inceperii platii contributiilor.
In cazul in care societatea obteaza sa fie microintreprindere atunci una dintre conditii este ca societatea sa angajeze in termen de 60 de zile de la infiintare minim o persoana. In cazul in care nu angajeaza minim o persoana in termen de 60 de zile, atunci pierde calitatea de microintreprindere.
Existenta a minim un salariat este o conditie pentru obtinerea statutului de microintreprindere.
O SC poate exista si functiona si fara munca salarizata - cu contracte de comision, conventii civile, sau pur si simplu prin activitatea asociatilor/administratorilor.
Vector fiscal
dan2007
Am sunat la asistenta contribuabili, am dat datele despre firma si mi-au spus ca trebuie sa depun declaratia 010 si ca am intarziat cu depunerea declaratiei. ... (vezi toată discuția)