avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vector fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vector fiscal

Am sunat la asistenta contribuabili, am dat datele despre firma si mi-au spus ca trebuie sa depun declaratia 010 si ca am intarziat cu depunerea declaratiei. M-am dus cu declaratia la finante si cei de acolo mi-au spus ca nu trebuie depusa, trebuie adusa numai declaratia 100. Nu stiu pe cine sa cred#-o

Mentionez ca nu am nici un salariat si sunt neplatitor TVA.
Cel mai recent răspuns: lumib78 , utilizator 13:31, 14 Decembrie 2009
Daca societatea este nou infiintata,in termen de 60 de zile de la infiintare trebuie depusa declaratia pentru luare in evidenta, 010.
Reguli de notificare

Prin telefon nu se dau informatii de catre cei din cadrul MF.:banned:


„ART. 78 Registrul contribuabililor
(1) Organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală organizează evidenţa plătitorilor de impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cadrul Registrului contribuabililor, care conţine:
a) datele de identificare ale contribuabilului;
b) categoriile de obligaţii fiscale declarate, potrivit legii, denumite vector fiscal; categoriile de obligaţii fiscale care se înscriu în vectorul fiscal se stabilesc prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor;
c) alte informaţii necesare administrării obligaţiilor fiscale.
(2) Datele prevăzute la alin. (1) se completează pe baza informaţiilor comunicate de contribuabili, de Oficiul registrului comerţului, de Serviciul de evidenţă a populaţiei, de la alte autorităţi şi instituţii, precum şi din constatările proprii ale organului fiscal.
(3) Datele din Registrul contribuabililor pot fi modificate din oficiu ori de câte ori se constată că acestea nu corespund stării de fapt reale şi vor fi comunicate contribuabililor.“
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2008
ContSters42967, utilizator
Ce stiu cu siguranta despre vectorul 010, pt firme infiintate de mai mult timp: la inceputul acestui an o S.R.L., platitoare de impozit pe venit, a fost nevoita sa depuna un nou vector fiscal iar o alta S.R.L., platitoare de impozit pe profit, nu a trebuit sa depuna un alt vector fiscal. Dar, cum s-a scris: cand firma e nou infiintata e alta situatia.
termenul de depunere pentru 010 societate nou infiintata fara salariati este 30 sau 60 de zile?au trecut de pe data de 16 .08.2009 cele 30 de zile iar contabila ma asigura ca termenul este 60 de zile ,eu stiind ca acest termen este valabil pentru soc care fac angajari cum este este corect 30 sau 60 de zile?voi merge personal luni la anaf sa intreb dar pana atunci numai dorm linistita #-o
pana la urma stie cineva cum e cu firma noua ci 010?
eu am o micro si am angajat un om trebuie sa depun 010 in 60 de zile de la infiintare? sau in 30 de zile de la angajare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea firmei la adm financiara albertinap albertinap ce presupune inregistrarea unei societati la administratia financiara? Sunt taxe de platit? Cu ce acte trebuie mers acolo? (vezi toată discuția)
Depunere declaratie de inregistrare fiscala 010 ovy79ro ovy79ro Buna seara. Am un SRL infiintat in ianuarie 2013. Astazi am fost la Administratia Financiara a sectorului de care apartin, stiind ca trebuie sa depun in ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 firma nou infiintata Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Firma infiintata in februarie 2012, va avea salariati incepand cu 01 aprilie 2012. In decl. 010 initiala, in termen de 30 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)