avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contribuabili inactivi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contribuabili inactivi

Buna seara,
As dori putin ajutor in legatura cu preluarea unui SRL.In acest SRL suntem 3 asociati , iar eu doresc sa preiau partile sociale de la cei 2 asociati.Problema este ca din iulie 2006 nu au mai fost depuse declaratii , au fost depuse doar bilanturile.Am aflat ca exista posibilitatea de a fi declarata inactiva societatea de catre Administratia Financiara si ca se poate reactiva.As dori sa stiu daca exista vreun risc pentru mine ( ma refer in special la o amenda usturatoare ) tinand cont ca in tot acest timp societatea nu a avut activitate , nu a emis facturi sau chitante , si nu exista datorii , penalitati la buget.Multumesc
Cel mai recent răspuns: daniel_vasile , utilizator 13:58, 26 Septembrie 2008
Mergeti la AFP din localitatea dumneavoastra si depuneti declaratiile perioadei anterioare, Verificati pe site-ul ANAF daca soc. este inactiva,Amenda se va primi in conformitate cu prevedrile Codului de procedura fiscala si Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
vedeti
Art. 28 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede:
(1) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate in procesul-verbal. in actul normativ de stabilire a contraventiilor aceasta posibilitate trebuie mentionata in mod expres. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare, iar termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.
Solicitati o fisa rol de la Finante pentru a vedea cu ce datorii figureaza societatea in evidenta lor si verificati si vectorul fiscal pentru a sti ce declaratii este necesar sa depuneti .
Solicitati ultima balanta si bilant si vedeti fiecare cont ce reprezinta . Ce contracte incheiate are societatea.
Mai bine zis ce datorii si ce bunuri are societatea si inregistrate in evidentele contabile.
Daca societatea este inactiva verificati pe site-ul ANAF, dar va pot spune si cei de la AFP de care apartineti, in acest caz nu puteti emite facturi nu puteti aplica TVA etc,
Concret mergeti la AFP de care apartineti, vedeti care este situatia societatii si ce aveti de facut si consultati si Registrul comertului si pe urma luati o hotarare. E clar ca vor fi si amenzi.
Fisa sintetica de la AFP este ok , nu sunt datorii la buget , singura problema ar fi valoarea amenzii.Am auzit ca amenda pentru nedepunerea declaratiei 394 ar fi de 120 milioane, dar daca nu ai activitate , adica daca nu emiti si nu primesti facturi, chitante etc nu esti obligat sa o depui.Asa este?
Luati in calcul si infiintarea unei societati noi daca va avantajeaza, si lichidarea celei existente.
Oricum pana nu veti lua contact cu AFP de care apartineti nu veti sti care este valoarea amenzilor .
E posibil ca sa nu detineti toate datele si sa nu fie chiar asa de grav.
Daca sunteti pe lista de inactivi, mergeti la AFP si spune-ti ca doriti sa continuati dv, si ce ar implica.
Succes si curaj
daniel_vasile a scris:

Fisa sintetica de la AFP este ok , nu sunt datorii la buget , singura problema ar fi valoarea amenzii.Am auzit ca amenda pentru nedepunerea declaratiei 394 ar fi de 120 milioane, dar daca nu ai activitate , adica daca nu emiti si nu primesti facturi, chitante etc nu esti obligat sa o depui.Asa este?

Contribuabilii care nu desfasoara activitate nu depun declaratia 394.

Alte discuții în legătură

Se poate să înființez un pfa, deși la anaf figurez pe cazierul ... ZLOTACRISTINA ZLOTACRISTINA Se poate să înființez un PFA, deși la ANAF figurez pe cazierul fiscal cu un srl declarat inactiv din decembrie 2018? Menționez că funcționez pe ... (vezi toată discuția)
Mai pot face facturi? Andyx Andyx Nu am mai avut activitate pe firma de 4 ani si nici nu am mai facut si nici depus nici un act contabil pt ca nu am avut activitate .Si nici nu am facut cerere ... (vezi toată discuția)
Executarea sanctiunii contraventionale a amenzii Imparatul Imparatul Daca nu am semnat PV de contraventie il primesc acasa, acesta fiindu-mi comunicat. Dupa ce mi-l comunica il contest la judecata. Daca pierd procesul verbal, ... (vezi toată discuția)