avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru un credit ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru un credit ipotecar

Buna ziua,

In 2008, sotul meu a facut un credit ipotecar in CHF pentru achizitia unui apartament (la momentul respectiv nu eram casatoriti si creditul l-a facut singur).
Din cauza micsorarilor salariale, a cresterii CHF-ului nu mai putem achita ratele. Mentionez ca am incercat varianta reesalonarii, a refinantarii si nimic nu merge (nu ne mai incadram cu veniturile, deoarece salariile au scazut si ne mai cer si alte garantii imobiliare, deoarece valoarea apartamentului a scazut si nu mai avem cu ce sa garantam). Suntem constienti ca si noi si banca pierdem, deoarece banca nu o sa-si recupereze banii din vanzarea apartamentului si noi pierdem toti banii investiti (avans, dobanzi platite si alte investitii facute in apartament).

As vrea sa stiu cam ce o sa urmeze cu executarea silita: apartamentul o sa fie vandut la licitatie (alte bunuri nu mai avem), si am inteles ca o sa il urmareasca toata viata (adica poprire pe salariu 1/3 si orice alte bunuri si venituri actuale si viitoare).

Au dreptul sa ma urmareasca si pe mine, daca eu nu am luat parte la obtinerea creditului?

Am auzit tot felul de variante si as vrea sa ma lamuresc.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: angelica_iordache , utilizator 13:11, 7 Octombrie 2011
In primul rand as incepe prin a spune faptul ca banca are dreptul sa execute silit pe sotul dumneavoastra, ata in ceea ce priveste preluarea si vinderea apartamentului cat si prin porpire atat pe salariu cat si pe alte venituri prezente si viitoare, pana la concurenta sumei datorate bancii.
In ceea ce priveste situatia dumneavoastra, consider ca atata vreme cat nu aveti calitatea de codebitoare in imprumutul accesat de sotul dumneavoastra, banca nu are nici o baza in a va urmarii.
Buna ziua,

creditul este al sotului dvs. astfel ca dvs. nu puteti fi urmarita.

Avocat Costi Boncu
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite michi1565 michi1565 Buna ziua ,am si eu o problema ,sotul meu a facut un credit in euro prin 2008 la Pireus fara stirea mea ,deci eu nu am semnat nimic,fare girant si fara ... (vezi toată discuția)
O portita pt achizitionarea unui alt imobil curucle curucle in vara anului 2008 am facut un credit ipotecar pe 38 de ani in valoare de 96000 de chf, iar codebitor a fost tatal meu care este pensionar. La inceput am ... (vezi toată discuția)