avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de ucenicie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de ucenicie

O societate oarecare poate incheia contracte de ucenicie desemnand ca si coordonator de ucenicie un angajat propriu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 7 Octombrie 2011
1. Angajatorul are obligatia de a desemna un coordonator de ucenicie pentru formarea profesionala a ucenicului realizata in baza unui contract de ucenicie la locul de munca.

2. Coordonatorul de ucenicie este salariat al angajatorului care organizeaza ucenicia la locul de munca.

3. Poate fi incadrata ca ucenic in munca orice persoana fizica ce a implinit varsta de 16 ani, dar nu mai mult de 25 de ani, si nu detine o calificare pentru ocupatia in care se organizeaza ucenicia la locul de munca.

Legea 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, republicata 2011.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am și eu o întrebare as dori sa devin ucenica la un salon de ... Anairam09 Anairam09 Am și eu o întrebare as dori sa devin ucenica la un salon de înfrumusețare ce obligații are angajatorul fata de un ucenic ? Se plătește postul de ... (vezi toată discuția)
Ucenicie Lavinia-Ana Lavinia-Ana Cum se procedeaza in cazul in care o persoana fizica autorizata doreste sa ia ca ucenic o persoana care a terminat un curs de recalificare profesionala? Ce ... (vezi toată discuția)
Ucenicia de la locul de munca katy_ru38 katy_ru38 persoana care pregateste ucenicul, poate fi fara autorizatie de formator de formare profesionala? [Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu ... (vezi toată discuția)