avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare Sindicat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare Sindicat

Vreau sa stiu daca o societate comerciala care nu are profit, poate face sponsorizari constand in sume de bani.
Sindicatul poate fi sponsorizat pentru desfasurarea de activitati sportive, artistice, culturale ?
Cine controleaza Sindicatul daca foloseste banii pentru activitatile mentionate ? Este posibil sa le schimbe destinatia ?
Sponsorul ( societate comerciala ) poate avea vreun control asupra cheltuirii banilor de catre Sindicat? Cum poate totusi controla ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:37, 8 Octombrie 2011
Daca societatea nu are profit, chleltuiala respectiva este nedeductibila din punct de vedere fiscal.
Dar Sindicatul beneficiaza de facilitati fiscale ?
Daca, da, atunci il controleaza fiscul, nu ?
Pentru o firma care se respecta, in contractul de sponsorizare trebuie sa treaca clar destinatia sponsorizarii si un paragraf prin care solicita beneficiarului un raport narativ si financiar cu ceva copii de pe actele doveditoare. Fiscul controleaza aspecte legate de incalcarea legislatiei specifice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
george-neagu, moderator
Asta e problema...Nu stiu daca pot sa cer raportul cu privire la cheltuielile facute.Am dreptul sa controlez unde se duc banii ?
Desigur ca aveti dreptul sa cereti care a fost destinatia banilor, modul in care acestia au fost utilizati. Dar asa cum a scris mai sus si colegul meu, in contractul de sponzorizare trebuia mentionat acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda sponsorizarea? Ramona24 Ramona24 Buna ziua. In ce conditii un SRL poate acorda sponsorizare fie in bani fie in produse? (vezi toată discuția)
Donatia facuta de un srl monica borz monica borz Ma intereseaza daca o societate poate dona un anumit bun unei alte societati sau persoane fizice, exceptand partidele politice si ONG-urile. (vezi toată discuția)