avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de somaj cu master?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de somaj cu master?

buna, as vrea sa va intreb,..daca am terminat facultatea anul acesta si de acum ma inscriu la master, mai pot depune actele pentru somaj??
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:04, 12 Septembrie 2008
Cititi legea 76/2002 actualizata ca sa fiti in cunostinta de cauza pe deplin.
Puteti depune actele la ALOFM, e dreptul dvs.
Puteti bneficia de indemnizatia de somaj, intrucat legea prevede ca sunt asimilate somerilor persoanele aflate in situatiile prevazute la art. 16 lit. b) din Legea nr.76/2002, daca sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale.
deea22 a scris:

buna, as vrea sa va intreb,..daca am terminat facultatea anul acesta si de acum ma inscriu la master, mai pot depune actele pentru somaj??

Nu veti beneficia de somaj intrucat sunteti cuprins intr-o forma de invatamant.
Da, am vazut art. 16 lit. b) din Legea nr.76/2002, dar totusi,daca ma inscriu la master nu inseamna k urmez o forma de invatamant?:"> Pentru ca am vazut la Art. 44. "Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor", lit. m) la data admiterii intr-o forma de invatamant, in cazul persoanelor asimilate somerilor, prevazute la art. 17 alin. (2) lit. a) si b).:sorry:
Da se poate.Poti fi somer si cu doua licente............#-o

Alte discuții în legătură

Somaj Leoniefvr Leoniefvr Daca beneficiez de somaj in calitate de absolvent, pierd somajul daca ma iscriu la o scoala postliceala privata? (vezi toată discuția)
ajutorului de șomaj pentru studenții care au intrat la facultate cu platã. farkastraianiosif farkastraianiosif Bună seara. Voi încerca să fiu cât se poate de scurt. Studenții care au intrat la facultate de stat dar cu plată, au dreptul la ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Sunt student. pot beneficia de somaj? iulica91 iulica91 am terminat un liceu iar in prezent sunt student anul I si nu am servici. pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)