avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... este obligatoiu sa se supuna la vot , in cadrul ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

este obligatoiu sa se supuna la vot , in cadrul Consiliului local, fiecare articol al unui proiect de hotarie?

vreau sa intreb de ce nu se supun toate articolele unui proiect de hotarire, pentru a fi votate in cadrul sedintei Consiliului local,
de cele mai multe ori se supun proiectele in ansamblul lor,
ce prevedere legala exista in acest sens,
multumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
MARCEL MOLNAR, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: nixon19 , utilizator 22:01, 8 Octombrie 2011
nuuuuuuuuuuuu..alea cu "dedicatie", la gramada
in rest, unu cate unu, in cunostinta de cauza...:D
normal asa ar fi, insa la noi aproape totul e anormal...#-o
proiectul de hoitarare trebuie votat in forma prezentata cu eventualele amendamente aduse si aprobate. Cum adica sa se voteze fiecare articol aparte? Ce te faci daca se voteaza numai articolele impare :) ?
la sfirsitul sedintei se va supune proiectul de hotarire la vot in ansamblu, dar cel putin se vor face observatii mai in detaliu ,
dar unele consilii voteaza fiecare articol, altele proiectul in ansamblu, acest lucru vreau sa il inteleg, multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
MARCEL MOLNAR, Consilier juridic
fiecare consiliu local are un Regulament propriu de organizare si functionare adoptat in baza modelului cadru din OUG 35/2002. Vedeti ce prevede regulamentul consiliului dv! Oricum in legislatie se sune doar ca un proiect se supunerii dezbaterii si aprobarii consiliului. Personal consider aberant a vota fiecare articol in parte. Consider ca se poate lua in dezbatere un articol sau altul si a se aduce amendamente, amendamente ce trebuie aprobate (votate) inaintea aprobarii proiectului.

Alte discuții în legătură

Vot in ședință de consiliu local 1qPaul 1qPaul Buna ziua In ședința de analiza a Consiliului Local, unul dintre consilieri voteaza si impotriva unui proiect. dar votează că se si abtine. Se poate ... (vezi toată discuția)
Hotarare consiliu local Dollar2009 Dollar2009 Am o nedumerire :legea spune ca o hotarare se adopta cu majoritatea consilirilor prezenti cu unele exceptii.Sunt 27 de consilieri prezenti unul pleaca din sala ... (vezi toată discuția)
Legalitatea modului de a vota in sedintelele unui consiliu de administratie M18axu M18axu Intr-un CA compus din patru membri in care hotararile se deliberează valabil în prezenţa a cel puţin 3 dintre membrii săi, incluzând preşedintele sau, ... (vezi toată discuția)