avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legalitatea modului de a vota in sedintelele unui ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legalitatea modului de a vota in sedintelele unui Consiliu de Administratie

Intr-un CA compus din patru membri in care hotararile se deliberează valabil în prezenţa a cel puţin 3 dintre membrii săi, incluzând preşedintele sau, în absenţa acestuia, vicepreşedintele.
Hotărârile sunt adoptate cu votul majorităţii membrilor prezenţi, iar în caz de balotaj, votul preşedintelui sau, în absenţa acestuia, cel al vicepreşedintelui este decisiv.
Hotărârea adoptată este obligatorie pentru toţi membrii Consiliului Comisiei, membrii care au votat împotrivă şi cei absenţi putându-şi consemna opinia separată în procesul-verbal al şedinţei respective.
Cum se procedeaza in urmatoarea speta:
in cadrul sedintei sunt prezenti cei 4 membri legal numiti
pentru o propunere formulata, cei patru membri voteaza in felul urmator:
3 se abtin iar unul voteaza pentru
Care este decizia finala?
Propunerea s-a aprobat sau s-a respins?


Rog formularea unei opinii in acest sens!
Multumesc anticipat

Cu stima,
Alina


Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:39, 9 Decembrie 2009
Consiliul de administratie este format dintr-un numar impar de mambri! Cum de au fost desemnati 4?Ati incalcat art.137 (1)din LSC!
Lasand deoparte problema numarului, cred ca abtinerea unui membru nu trebuie sa influenteze decizia. Daca am raporta ca a votat pentru 1 membru din 4, ar insemna ca majoritatea statutara sa nu fie indeplinita tocmai prin influenta celor care s-au abtinut. Solutia corecta dupa parerea mea esta ca "abstinentii" sa fie luati in considerare numai la cvorumul sedintei, nu si la calculul majoritatii de vot. Prin urmare, dupa parerea mea propunerea a fost aprobata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare consiliu local Dollar2009 Dollar2009 Am o nedumerire :legea spune ca o hotarare se adopta cu majoritatea consilirilor prezenti cu unele exceptii.Sunt 27 de consilieri prezenti unul pleaca din sala ... (vezi toată discuția)
Descarcarea de gestiune ENGFULL ENGFULL am o problema de interpretare ...... cf legii 31/1990 m-brii CA si directorii nu pot vota descarcarea de gestiune pot vota insa situatiile financiare ... (vezi toată discuția)
Este obligatoiu sa se supuna la vot , in cadrul consiliului local, fiecare articol al unui proiect de hotarie? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR vreau sa intreb de ce nu se supun toate articolele unui proiect de hotarire, pentru a fi votate in cadrul sedintei Consiliului local, de cele mai multe ori se ... (vezi toată discuția)