avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

dupa cate zile de boala cosecutive se poate pensiona pe caz de boala un salariat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:32, 8 Octombrie 2011
90 de zile.
1. Comisia de expertiza medicala de pe langa Casa de Pensii este cea care hotaraste daca o persoana indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie de invaliditate si de la ce data, indiferent de numarul de zile de concediu medical avute.
2. Nu numarul de zile de concediu medical este hotarator ci diagnosticul si imposibilitatea vindecarii dupa ce s-au epuizat toate posibilitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada minima de concediu medical pentru a beneficia de pensie de invaliditate. ContSters209138 ContSters209138 Buna ziua, Va rog daca putei sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste unele aspecte privind concediile medicale si acordarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical, pensie de invaliditate Octavian60 Octavian60 In perioada Mai 2010 - Aprilie 2011 nu am avut loc de munca si nu am beneficiat de ajutor de somaj. Incepand de la data 10.05.2011 sunt angajat cu un salariu ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate claudiu26 claudiu26 Bu as dori sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de boala,avand 54 de ani din care 22 de ani vechime in campu munci,18 ani de grupa a2-a,si acuma sant in ... (vezi toată discuția)