avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cum ma pot apara ?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cum ma pot apara ?

Buna ziua .Solicit ajutorul dumneavoastra in rezolvarea urmatoarei probleme ;La data de 07.01.2010,DGFP Timisoara i/mi trimite o Decizie referitoare la obligatiile de plata accesorii,concret ,in baza OG nr.92/2003 sa recalculat suma datorata drept impozit pentru operatiunile de vanzare cumparare de apartamente.Am detinut pana in anul 2006 un apartament pe care ulterior l/am vandut ,in prealabil am achitat toate taxele si impozitele necesare intrucat aceasta constituie o cerinta primordiala la perfectarea actelor in fata notarului.Decizia amintita mai sus face referire retroactiva ,nu mi/a fost adusa la cunostiinta personal intrucat eu locuiesc in strainatate ,fapt ce a facut ca in momentul de fata majorarile pentru neplata sa ajunga la suma de 664 lei si mai mult decat atat distinsii domni mi/au trimis Decizie de executare silita .Doresc sa intreb daca este normal si corect ceea ce sa intamplat si care sunt posibilitatile de a ma apara in fata acestor nedreptati .Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 04:07, 9 Octombrie 2011
Intrucat locuiti in strainatate,comunicarea deciziei la care faceti referire s-a facut pe pagina de internet a ANAF,devenindu-va astfel opozabila in termen de 15 zile de la publicare.Din punct de vedere al procedurii fiscale s-a procedat corect.
Nu inteleg un lucru insa?Cum se face ca,locuind in strainatate,nu ati primit decizia de impunere pentru impozitul pe veniturile realizate din tranzactii imobiliare,dar ati primit-o pe cea privind obligatiile de plata accesorii calculate pentru neplata la termen?
Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorari intarziere Iael Iael Buna ziua , As vrea sa va intreb daca stiti cumva daca a aparut o lege sau un proiect de lege cu privire la scutirea de la plata majorarilor de ... (vezi toată discuția)
Somatie si titlu executoriu 122 lei tony_gabrian tony_gabrian Am primit Somatie si titlu executoriu in acelasi plic, pentru suma de 122 lei cu explicatia la natura obligatiei fiscale : \"Diferente de impozit anual de ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere anaf la 3 luni dupa ce am stins toata datoria!!! Mihai223 Mihai223 Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ... (vezi toată discuția)