avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Servicii intracomunitare

Buna seara,
Firma la care lucrez a achizitionat un utilaj.
Factura contine utilaj - valoare 10000 eur
Reparatii utilaj - valoare 2500 eur
Intrebarea mea e daca se aplica impozit nerezidenti pt aceste servicii- repararea utilajului.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:56, 27 Octombrie 2011
Serviciile de reparatii au fost efectuate in Romania?
Nu, in Italia, de firma de la care fac achizitia utilajului
Serviciile de reparatii nu fac obiectul impozitului pe veniturile nerezidentilor. Art 115 precizeaza care sunt veniturile obtinute din Romania de nerezidenti care se impoziteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Firma a participat la o licitatie in Olanda si a achizitionat mai multe bunuri second-hand excavator, lift electric). Unele sunt pt firma altele pt revanzare. ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit obtinut din romania de nerezidenti drnelus drnelus Un SRL cu activitate servicii IT, doreste sa inchirieze de la o soc din afara UE un echipamet (calculatoare+soft), in vederea monitorizarii clientilor. ... (vezi toată discuția)
Tva pentru achizitii intracomunitare!!! magdalenapaun magdalenapaun am si o intrebare de contabilitate. imi poate spune si mie cineva( codul fiscal nu am reusit niciodata sa-l inteleg si nici nu sunt contabil) in cazul in care ... (vezi toată discuția)