avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract de imprumut
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract de imprumut

buna ziua.....ma aflu intr-o dificultate cine ar putea sa ma ajute....
trebuie sa intocmesc un contract de imprumut intre un SRL si o persoana fizica mai exact un asociat........Care este cadrul legal care sta la baza acestui contract si care sunt pasii ce trebuie urmati (ce documente trebuiesc intocmite.... contractul propriu-zis, o dispozitie de casa?)
va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:03, 14 Octombrie 2011
Buna seara,

Gasiti aici model de contract de creditare.

[ link extern ]

Il veti adapta in functie de clauzele pe care le incheiati cu persoana fizica. Puteti mentiona daca suma imprumutata este sau nu purtatoare de dobanda si neaparat termenul de rambursare al acesteia. Cred ca ar fi bine ca acest contract de imprumut sa fie autentificat de un notar. In cazul in care suma o incasati numerar prin casieria societatiI veti taia si chitanta pe numele persoanei, in care veti face mentiunea ca incasarea reprezinta "creditare societate".
Daca banii se vor vira in contul bancare persoana fizica va mentiona ca pe foaia de varsamant/depunere sa se inscrie ceea ce am mentionat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta sau dispozitie de incasare. niko 94 niko 94 Pt creditare societate de catre asociati se elibereaza chitanta sau dispozitie de plata? (vezi toată discuția)
Aporturi in numerar? Canon01 Canon01 pe timpul functionarii unei societati comerciale ,in cazul in care aceasta intampina dificultati financiare,se poate aduce aporturi in numerar de care ... (vezi toată discuția)
Creditare firma JENIFER JENIFER Daca administratorul crediteaza firma cu 40000 lei si ii depune direct in banca,trebuie taiata chitanta?Daca se taie chitanta inregistrarile care se fac sunt ... (vezi toată discuția)