avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal: inregistrarea sporurilor in Revisal ... ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal: inregistrarea sporurilor in Revisal ... ce inseamna " 20 de zile de la aparatitia modificarilor" pentru sporuri ???

Conform art. 3 alin. (2) din HG 500/2011, orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) printre care regasim si cuantumul sporurilor se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii respectiv, in ziua anterioara expirarii termenului de 20 de zile de la apariatia modificarilor.
*********
Daca in cazul modificarilor salariale inregistrate prin Acte Aditionale termenul de "aparitia modificarilor" este clar, acesta fiind 01 ale lunii, in cazul sporurilor (de noapte, cazul meu) acestea sunt cunoscute pe 01 ale lunii urmatoare, odata cu primirea pontajului. Pentru aceste sporuri "aparitia modificarilor" se poate considera 01 ale lunii urmatoare astfel incat ele sa poata fi introduse in revisal in ziua anterioara expirarii termenului de 20 de zile de la apariatia modificarilor, ADICA PANA PE 20 ALE LUNII URMATOARE ?
********
Va multumesc.
Cu stima,
Iulian Niculae

Alte discuții în legătură

Revisal dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Am incercat sa intru pe discutia deja deschisa de consultanti dar nu ma stiut cum. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. La ce se refera ... (vezi toată discuția)
Precizari revisal monimari monimari sporurile de noapte si de ore suplimentare se trec in revisal sau nu ? (vezi toată discuția)
Modificarea functiei in revisal Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. In momentul in care modific o functie, revisalul poate fi trimis in 20 de zile lucratoare sau trebuie trimis in aceeasi zi cu modificarea adusa? (vezi toată discuția)