avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie la PV de contraventie cf lg 61/1991 R
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie la PV de contraventie cf lg 61/1991 R

Buna ziua!
Cum as putea sa fac o contestatie la un PV incheiat cf art 3.pct1 si art.3 pct.31 din lg 61/1991R si sanctionata cu 1500 lei cf art 4 alin 1
lit a si b ?
Mentionez ca exista si o cercetare in curs realizata de procuror deoarece unchiul meu,el fiind cel sanctionat, a fost batut in sectia de Politie din comuna Barla -Arges. S-a ales cu 2 coaste rupte si alte cateva rani( exista un Certificat medico- legal cu 15 zile de ingrijire si a refuzat spitalizarea pt ca nu beneficiaza de asigurare de sanatate).
De asemenea cei de la Politie nu s-au legitimat si nici pe el nu l-a legitimat ci doar i-au pus catusele si l-au suit in masina Politiei ducandu-l la sectie unde a fost batut.Mentionez ca nu era in stare de ebrietate.
In sectia de politie a fost batut ,se pare, in urma cercetarilor facute de parchet, de paznic, paznicul fiind cu cei de la Politie si in momentul in care a fost luat.
Exista martori ei fiind deja audiati de procuror.
Conflictul a fost verbal intre mai multe persoane ,dar el a fost singurul ridicat de polite.
Evenimentul a avut loc pe 26-08-2011, PV a fost incheiat pe 27.08.2011 in lipsa unchiului meu,in momentul in care cei de la Politie au aflat ca este la spital

Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa fac contestatia la acest PV?
Pe baza caror articole/legi ar trebui sa-mi intemeiez plangerea?

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Cristian Radu , Consilier juridic 12:21, 14 Octombrie 2011
depuneti contestatie si obtineti o adeverinta de la parchet privind existenta dosarului de cercetare. cu aceasta incercati sa obtineti o suspendare a judecarii conetstatiei pina la solutionarea dosarului penal, mai ales ca exista o strinsa legatura intre acestea.
cel mai bine este sa angajati un avocat deoarece este mai complicat decit pare.
Va multumesc!
Dar v-as rug sa-mi spuneti contestatia cum ar trebui formulata?Pe baza caror articole si din ce lege se intemeiaza aceasta?
Contestatia trebuie depusa la judecatoria in raza careia isi are domiciliul ,nu?
Unchiul meu nu are venit si probabil pana la prima infatisarea cand va putea sa ceara un avocat din oficiu nu are cine sa-l ajute.
Din punctul meu de vedere acest proces este nul de drept pentru ca evenimentele descrise in proces s-au intamplat pe data de 26.08.2011 ora 19.30 pe domeniul public(nu este data denumirea strazii) si procesul verbal a fost incheiat pe data de 27.08.2011 ,adica a 2-a zi,atunci cand ,presupun ca ,ei au aflat ca este la spital.

Sunt acestea motive sa ceara anularea de drept ?

~ Conținut șters la cerere ~
aici sunt doua situatii diferite. cercetarea parchetului se desfasoara in vederea clarificarii abuzului savarsit de politisti si anume bataia administrata unchiului. apoi...procesul verbal de constatare a doua contraventii in baza L61/1991 este alta situatie. contestarea acestuia se face in 15 zile de la primire si trebuiesc aduse probe in sustinerea contestatiei din care sa rezulte ca unchiul dvs. nu a incalcat prev. art 3 pct.1 ( injurii...cuvinte sau expresii jignitoare la adresa unei persoane ...etc..) si art.3 pct 31...adica sa rezulte ca: nu a refuzat legitimarea , nu a fost intrebat ( a se retine - si 'verbal') de datele personale de identificare si daca a fost intrebat a raspuns asupra acestor date corect. daca aveti aceste probe( si 'bat' probele politistilor in sustinerea pvcc) aveti sansa sa castigati in instanta anularea sanctiunii cu amenda sau anularea pv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ataca o asemenea amenda pentru anulare ? dcostyn dcostyn Buna ziua Am si eu o intrebare. Acum o saptamana mi s-a intamplat un eveniment oarecum ciudat. Am venit de la o partida de fotbal si am ajuns in spatele ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia comunitara th3king666 th3king666 Salutare...am si eu o mica problema...saptamana trecuta am primit o amenda contraventionala de la P.C. pentru k nu am vrut sa ma legitimez.....Cum o ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru a formula plangere impotriva unui proces verbal de contraventie? sallsa sallsa Am primit acasa prin posta o amenda de la politia sect.6 sect 2 o amenda fiind specificat ca: \"a refuzat sa dea relatii privind stabilirea identitatii sale, ... (vezi toată discuția)