avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cauciucuri de iarna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cauciucuri de iarna

am o dacia double cab.cate cauciucuri de iarna imi trebuiesc?doua sau patru?multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexbest , utilizator 12:57, 19 Octombrie 2011
cite roti are masina?
patru,logic.ma refeream la faptul ca este un vehicul comercial si nu am inteles bine acea referire la rotile tractoare.
De regula autoturismele au doua roti tractoare pe fata dar mai sunt si masinile de teren asa zisele 4x4 care au 4 roti tractoare. Pt stabilitate va recomand sa montati 4 cauciucuri de iarna
Inteleg aluzia dvs., in lege este specificat 2 anvelope pe rotile motoare ale autovehiculelor de peste 3,5 tone. Din pacate, pentru autoturisme trebuiesc 4 anvelope ( cu toate ca nu se face nicio precizare in acest sens).
am inteles.va multumesc frumos pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna Pilu Pilu Buna ziua, as avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Anvelopele de iarna pentru autoturisme trebuie obligatoriu montate acum cu 1 noiembrie (asa zicea ... (vezi toată discuția)
Anvelope pe partea cu tractiune? rrobyfm rrobyfm daca am tractiune pe fata trebuie sa pun si pe partea din spate anvelope de iarna ? (vezi toată discuția)
Obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna miki_M miki_M Buna ziua! Stie cineva care este cadrul legal pentru obligativitatea echiparii autoturismului cu anvelope de iarna incepand cu 01 noiembrie pana la 01 martie ... (vezi toată discuția)